Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gravesen rasar över Hjulmands trupputtagning: "Skandal"

Danmark

Kasper Hjulmand tog under gårdagen ut de 26 spelare som ska möta Schweiz och Färöarna i träningsmatcher inför sommarens EM.
Men den förre danske landsmannen Thomas Gravesen är inte helnöjd med truppen.
- Det är helt skandalöst, säger han till Tipsbladet.

3:28
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se Danmarks uttåg ur Qatar-VM 2022 i spelaren ovan,

Det var under gårdagen som Danmarks förbundskapten Kasper Hjulmand presenterade 26-mannatruppen som ska spela mot Schweiz och Färöarna i slutet av mars. I truppen fanns stjärnor som Kasper Schmeichel, Simon Kjær, Christian Eriksen och Rasmus Højlund.

Men den förre Real Madrid-stjärnan och tillika förre danske landsmannen Thomas Gravesen riktar skarp kritik mot förbundskaptenen.

- Det är helt skandalöst att han inte valt ut Nicolai Vallys. Det är en skandal av stora proportiomer att vi har en förbundskapten som ser så lite om Danmark när det är en spelare som springer omkring med de egenskaperna, när man tittar på hur han spelar fotboll för tillfället. 

Annons

Gravesen syftar på att Nicolai Vallys är i lysande form i Brøndby för tillfället. Denna säsongen har 27-åringen gjort tio mål och fem assist på 20 framträdanden i den danska högstaligan. Gravesen rasar på det faktum att en viss Manchester United-profil är uttagen istället. 

- Och så väljer man att ta ut en spelare som suttit på bänken i Manchester United, Christian Eriksen, bara för att upprätthålla relationerna. Den Christian Eriksen vi alla känner, han finns inte längre. Christian Eriksen spelar inte fotboll längre. Han sitter på bänken och tittar på fotboll, säger Gravesen.

Gravesen fruktar att Danmark är på väg att gå samma öde som de gjorde i Qatar-VM 2022 till mötes. De stod för något av ett fiasko, då de kom sist i gruppen bakom Frankrike, Australien och Tunisien.

- Jag ser skräckscenarier från Qatar, när vi har Hjulmand i spetsen för det här landslaget. Det är återigen samma sak som händer. Det är absolut inget nytt i det han gör.

Annons

Thomas Gravesen gjorde under sin spelarkarriär 66 framträdanden i den danska landslagströjan. Han spelade i klubbar som Real Madrid, Everton och Hamburger SV.

Publicerad 2024-03-13 kl 09:31
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto