Gustaf Nilsson tvåmålsskytt - sköt Vejle vidare i cupen

Superliga

Gustaf Nilsson blev stor hjälte för sitt Vejle i cupmötet med Nykøbing FC.
Svensken stod för båda målen i 2-1-segern och sköt sitt lag till åttondelsfinal.

Gustaf Nilsson hade en fin onsdagskväll med sitt Vejle. Laget mötte Nykøbing, från andradivisionen, på bortaplan i den tredje rundan av den danska cupen. Då stod svensken för två mål i den första halvleken. Först satte Nilsson 1-0 i den 24:e minuten när anfallaren tog emot ett inlägg, rundade en försvarare och säkert satte dit bollen. 2-0 kom precis före pauvilan efter en snabb omställning och ett kyligt avslut från Nillson.

Målen skulle räcka till seger. Nykøbing reducerade 20 minuter in i andra men kom inte närmare än så. Gustaf Nilsson byttes ut en kvart från slutet, men Melker Hallberg spelade 90 minuter i 2-1-segern.

Vejle är nu vidare till åttondelsfinal i cupen, där väntar Kolding IF från tredjedivisionen.

Publicerad 2018-10-10 kl 23:31