Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

DANMARK
40v

Holgersson och Ålborg bryter kontraktet

Foto: Bildbyrån.

Markus Holgersson lämnar Ålborg.
Men det blir ingen återkomst till Sverige för mittbacken.
- Inom ett par dagar är det nog klart och det är en utländsk klubb, säger hans agent Andre Schei Lindbaek till Fotbollskanalen.

Mittbacken Markus Holgersson, med ett förflutet i Helsingborg, har gjort sitt i den danska klubben Ålborg. Holgersson anslöt till klubben så sent som under våren 2016, men nu har konkurrenssituationen förändrats – och parterna har därför beslutat sig för att bryta kontraktet.

- Efter värvningen av en ny försvarsspelare i Jores Okore har vi och Markus kommit överens om att han ska få möjlighet att hitta en annan klubb där han kan få regelbunden speltid, säger sportchefen Allan Gaarde i en kommentar på klubbens hemsida.

Holgersson gjorde i fjol 21 matcher i danska Superligan och noterades för två mål.

- Jag är glad över tiden i Aab. Jag har trivts enormt bra i klubben och Ålborg är en vacker stad. Alla omkring klubben har varit vänliga och tillmötesgående och särskilt lagkamraterna har varit otroliga människor. Jag önskar AaB all lycka i framtiden, säger Holgersson.

När Fotbollskanalen satt ner för en längre intervju med 32-åringen, i samband med Atlantic Cup i Portugal tidigare i år, pratade mittbacken bland annat om viljan att avsluta karriären i Helsingborg och att det inte var avgörande vilken serie laget spelar i.

- När jag ska komma hem tror jag inte det spelar så stor roll. Då får man göra det bästa av det. Sen är det klart att man vill spela i allsvenskan, men är jag på väg hem så ska jag inte säga att det spelar roll. Men det är klart att det är fördelaktigt om de spelar i allsvenskan, sa Holgersson då.

Även Hammarby har tidigare nämnts som en möjlig klubbaddress för Holgersson. Mittbacken fanns på plats under Stockholmsderbyt mellan Hammarby och Djurgården i juni, men enligt hans agent Andre Schei Lindbaek blir det varken HIF eller Bajen.

- Jag kan inte säga vilken klubb det är men inom ett par dagar är det nog klart och det är en utländsk klubb, ingen klubb i Sverige, säger han till Fotbollskanalen.

Han är så pass nära en ny klubb?
- Det ser bra ut, ja.

Holgersson har förutom HIF även representerat New York Red Bulls i MLS, Wigan i The Championship och cypriotiska Anorthosis Famagusta.

Fotbollskanalen har sökt Markus Holgersson för en kommentar.

Publicerad 2017-07-12 kl 16:06

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER