Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Holgersson och Ålborg bryter kontraktet

Superliga

Markus Holgersson lämnar Ålborg.
Men det blir ingen återkomst till Sverige för mittbacken.
- Inom ett par dagar är det nog klart och det är en utländsk klubb, säger hans agent Andre Schei Lindbaek till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Mittbacken Markus Holgersson, med ett förflutet i Helsingborg, har gjort sitt i den danska klubben Ålborg. Holgersson anslöt till klubben så sent som under våren 2016, men nu har konkurrenssituationen förändrats – och parterna har därför beslutat sig för att bryta kontraktet.

- Efter värvningen av en ny försvarsspelare i Jores Okore har vi och Markus kommit överens om att han ska få möjlighet att hitta en annan klubb där han kan få regelbunden speltid, säger sportchefen Allan Gaarde i en kommentar på klubbens hemsida.

Holgersson gjorde i fjol 21 matcher i danska Superligan och noterades för två mål.

ANNONS

- Jag är glad över tiden i Aab. Jag har trivts enormt bra i klubben och Ålborg är en vacker stad. Alla omkring klubben har varit vänliga och tillmötesgående och särskilt lagkamraterna har varit otroliga människor. Jag önskar AaB all lycka i framtiden, säger Holgersson.

När Fotbollskanalen satt ner för en längre intervju med 32-åringen, i samband med Atlantic Cup i Portugal tidigare i år, pratade mittbacken bland annat om viljan att avsluta karriären i Helsingborg och att det inte var avgörande vilken serie laget spelar i.

- När jag ska komma hem tror jag inte det spelar så stor roll. Då får man göra det bästa av det. Sen är det klart att man vill spela i allsvenskan, men är jag på väg hem så ska jag inte säga att det spelar roll. Men det är klart att det är fördelaktigt om de spelar i allsvenskan, sa Holgersson då.

ANNONS

Även Hammarby har tidigare nämnts som en möjlig klubbaddress för Holgersson. Mittbacken fanns på plats under Stockholmsderbyt mellan Hammarby och Djurgården i juni, men enligt hans agent Andre Schei Lindbaek blir det varken HIF eller Bajen.

- Jag kan inte säga vilken klubb det är men inom ett par dagar är det nog klart och det är en utländsk klubb, ingen klubb i Sverige, säger han till Fotbollskanalen.

Han är så pass nära en ny klubb?
- Det ser bra ut, ja.

Holgersson har förutom HIF även representerat New York Red Bulls i MLS, Wigan i The Championship och cypriotiska Anorthosis Famagusta.

Fotbollskanalen har sökt Markus Holgersson för en kommentar.

Publicerad 2017-07-12 kl 16:06

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto