Holms succé - sköt Sönderjyske till semifinal

Superliga

Emil Holm har haft svårt att ta en startplats i danska Sönderjyske efter flytten från IFK Göteborg i januari.
Men under torsdagen kom Holms två första mål för sin nya klubb när han var med och tog Sönderjyske till cupsemifinal.

Högerspringaren Emil Holm lämnade IFK Göteborg för danska Sönderjyske i januari 2021. Sedan dess har han fått nöja sig med två starter och ett inhopp, men i cupmatchen mot Fremad Amager under torsdagen fanns han med från start. Då kom också Holms första mål för sin nya klubb.

Sönderjyske, som hade 2-1 att gå på från bortamötet, tog ledningen i hemmareturen genom Haji Wright. Sedan nickade Holm in 2-0 efter en hörna i slutet av första halvlek.

Svensken var därefter olycklig i början på andra halvlek när han fick bollen på handen och Fremad Amager reducerade på straff. Holm revanscherade sig dock snabbt när han sköt in 3-1 med vänsterfoten några minuter senare.

Holm assisterade sedan till 4-1-målet efter att Fremad Amager tvingats sätta in en utespelare mellan stolparna i slutminuterna. Sönderjyske vann med 4-1 för kvällen och 6-2 sammanlagt. Därmed väntar semifinaler längre fram i vår.

Publicerad 2021-03-11 kl 19:25