Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kahl: "Tufft beslut att lämna AIK"

Superliga

Eric Kahl har bytt AIK mot Århus.
Nu berättar han mer om sina tankar kring flytten.
- Det var såklart ett tufft beslut för mig att lämna AIK, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Eric Kahl, 19, är fostrad i AIK och inledde sin karriär, som fyraåring, i föreningen.  Efter debuten mot Malmö FF i fjol i allsvenskan blev vänsterbacken snabbt en stor supporterfavorit, men i slutet av juni meddelade Solna-laget att 19-åringen lämnar för spel i den danska klubben AGF Århus.

Förra helgen spelade Kahl från start i 2-1-förlusten mot Randers och gjorde då assist direkt i debuten. Han berättar att det betyder mycket att få en bra start, för personlig del, i den nya klubben.

- Det ökar ju självförtroendet enormt. Jag är en ung spelare och jag fick starta direkt. Det ger en "självförtroende-boost" och det var skönt att få den assisten och få en bra start. Vi torskade dock och vi får jobba på det, men för egen del var det skönt att få en bra start, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Kahl berättar att två parametrar, som vägde in i flytten, är att han tror att han kommer att få mycket speltid och att han ser den danska ligan som en bra liga att spela i och utvecklas i framöver.

- Århus har velat ha mig och jag skulle kanske ha tagit ett större steg, men för mig handlar det om att få speltid och den danska ligan är en väldigt bra liga, säger han och fortsätter:

- Klubbens ambitioner passar bra ihop med mina ambitioner med hur jag ser på vad jag vill med min fotboll och att de ser vad jag vill vara i framtiden. Det passade in perfekt.

Kahl tycker även Århus och den danska ligan är en bra språngbräda ut i Europa.

- Med tanke på att danskarna gjorde det bra i EM i år också tror jag att fler kollar på den danska ligan. Det vägde också in. Det är fler som tittar på den här ligan.

ANNONS

AIK, som har tolv SM-guld och åtta svenska cupen-titlar, är i grunden en större klubb än Århus, som har fem danska ligatitlar och nio danska cuptitlar. Århus vann senast den danska ligan 1986 och senast den danska cupen 1996. Senaste två säsongerna har Århus varit med i toppen av tabellen och slutat på fjärde- och tredjeplats i den danska högstaligan.

Hu tänker då Kahl kring den aspekten?

- Jag tänkte inte på det så jättemycket. Det var såklart ett tufft beslut för mig att lämna AIK, men ibland måste man ta tuffa beslut och det fick jag göra nu. Jag ångrar inte det i efterhand. Nu har det gått en-två veckor och det är som det är.

Vad har klubben för ambitioner?
- Vi har ganska många nya spelare och ett nytt spelsystem, men vi vill såklart fajtas uppe i toppen och komma topp-6 (mästerskapsserien) och spela de matcherna. Vi vill fajtas där uppe och vi har ett bra lag, säger vänsterbacken.

ANNONS

Har du följt AIK sedan flytten?
- Jag har kollat på de två senaste matcherna, så jag följer dem även härifrån Danmark.

Publicerad 2021-08-07 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto