Kahl tvåmålsskytt - men snuvades sent på hjälterollen

Superliga

Eric Kahl har gjort sina första mål i Århus.
Men han blev sent snuvad på hjälterollen efter Moses Opondos sena 2-2-kvittering.

Eric Kahl lämnade under sommaren AIK och allsvenskan för spel i Århus och danska superligan.

Sedan dess har han klivit in i startelvan, stått för en assist - och nu har första målet kommit. Eller, snarare målen.

När Århus tog emot Odense hemma under lördagen fick de en mardrömsstart på matchen. Redan i den första minuten tog gästerna ledningen genom Alexander Juel Andersen, på assist från Bashkim Kadrii.

Men Århus svarade snabbt. Två minuter senare, i den tredje minuten, hade hemmalaget kvitterat till 1-1 - och det var genom just Kahl. Men han var inte klar där. 13 minuter senare, i den 16:e minuten, höll sig svensken framme igen på en passning från Albert Groenbaek och satte även 2-1 med sitt andra mål i matchen.

Länge såg han ut att bli matchhjälte. Men på övertid i den andra halvleken kvitterade Odense i den 91:a minuten genom Moses Opondo, vilket sedermera blev slutresultatet. Lagen fick dela på poängen, och tungt var det för Århus som nu ligger på näst sista plats.