Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Larssons guldjubel – hyllas av tränaren: "Älskar att ha Jordan Larsson i min trupp"

Superliga

Jordan Larsson var en av hjältarna när FC Köpenhamn säkrade ligaguldet.
Nu hyllas han av sin tränare.
- Jag har haft mina samtal med Larsson och jag gillar verkligen att ha honom i mitt FCK-lag, säger Jacob Neestrup till bold.dk.

Foto: Claus Bech/TT

Jordan Larsson har gjort sex mål under sin lånesejour i FC Köpenhamn och under måndagskvällen säkrade laget den danska ligatiteln.

Först besegrades Viborg på 2-1 på bortaplan och därefter åkte jagande FC Nordsjælland på en 1-5-smäll, vilket gör att FCK är danska mästare inför helgens avslutande omgång. En historisk framgång för Jordan Larsson.

- Det är fantastiskt. För mig är det mitt första mästerskap och det är helt fantastiskt att fira inför de fantastiska fansen. Man vill bidra och hjälpa laget och det är vad jag har gjort, säger han enligt bold.dk.

I mitten av den första halvleken bände Larsson in ett väl avvägt avslut med högerfoten. Ett mål som gav FCK en ledning som de aldrig tappade.

Annons

- Det känns fantastiskt att göra mål i dag och då vann vi också titeln, så det är fantastiskt. Jag har aldrig upplevt något liknande. Stadion och fansen vi har är helt fantastiska, förklarade Larsson under lagets guldfirande inne i Frederiksbergs rådhus.

Larssons låneavtal går ut under sommaren och det har spekulerats kring svenskens framtid. Men FCK:s tränare, Jacob Neestrup, ser gärna en fortsättning för Larsson hos det danska huvudstadslaget.

- Jag älskar att ha Jordan Larsson i min FCK-trupp. Larsson har gjort sex mål nu. Jag har haft mina samtal med Larsson och jag gillar verkligen att ha honom i mitt FCK-lag. Men låt oss se vad som händer. Jag kan inte kommentera konkret ännu säger Neestrup enligt bold.dk.

Larsson själv är dock tydlig med sin vilja.

- Om jag stannar eller inte är inte i mina händer, men jag tror att alla vet att jag vill vara här. Just nu är jag bara fullt fokuserad på att prestera för FCK, men jag trivs verkligen i klubben.

Annons

I Larssons låneavtal med FCK ingår en utköpsklausul på 2,5 miljoner euro, motsvarande 29 miljoner kronor. Om klausulen inte aktiveras återvänder svensken till Schalke 04, där spel i den tyska andraligan väntar.

Publicerad 2023-05-30 kl 09:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto