Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Maholli bänkad - öppnar för möjlig flytt: "Vill ha mer speltid"

Danmark

Shkodran Maholli får ont om speltid i Danmark.
Nu öppnar anfallaren för en möjlig flytt från Silkeborg.  
- Det är klart att jag snackar med min agent och kollar runt om det dyker upp något bra, men om inte, så har jag det bra i Danmark, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Shkodran Maholli, 25, lämnade förra sommaren Sirius för spel med Silkeborg i danska andraligan. Anfallaren skrev på ett kontrakt fram till sommaren 2020 och fick inledningsvis gott om speltid. Efter tre omgångar fick däremot tränaren Peter Sörensen sparken och Michael Hansen kom in på tillfällig basis över den här säsongen. Då värvade Hansen in en ny anfallare - Ronnie Schwartz - som tog Mahollis plats i startelvan.

- Jag tycker att det har varit en lärorik period, en omväxling. Tränaren, som värvade mig, fick sparken efter tre omgångar och då hämtade de in en ny forward, så nu har jag mest varit inhoppare. Det är så det har varit, men det är mitt första år utomlands, även om det är Danmark. Jag har gjort tre mål och en assist, så det är okej, men ändå inte. Jag vill spela så mycket som möjligt, men jag lär mig också mycket av honom (Schwartz). Vi spelar bara med en nia, så det gör det svårare, säger Maholli till Fotbollskanalen. 

Annons

Maholli känner därmed inte att han har särskilt stort förtroende hos nye tränaren. 

- Den nye tränaren hämtade in sin forward och jag får sitta på bänken, så det är klart att man inte har förtroende på det sättet, men det är bara att kriga. Anfallaren (Schwartz) har bland annat spelat i Belgien, så det är en bra striker vi fått in och han har gjort elva mål på 13 matcher, så jag har ju inte spelat mig ur startelvan, säger han.

- Men det är klart jag vill spela mer, det är inte optimalt. Samtidigt är det också mitt första år i Danmark. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, men jag är ju i den åldern där jag måste spela vecka ut och vecka in, så vi får se vad som händer. Jag har ett och ett halvt år kvar på mitt kontrakt och vi är i toppen och krigar, så det är en spännande vår som vi har framför oss, fortsätter han. 

Annons

Hur resonerar du kring ett klubbyte framöver?
- Grejen är den att jag har haft ett snack med tränaren och han sa att som det är nu är jag nummer två. Han sa att han inte kommer sätta stopp för mig om jag hittar en ny klubb eller något sådant, så det är klart att jag snackar med min agent och kollar runt om det dyker upp något bra, men om inte, så har jag det bra i Danmark, säger han.

- Men dyker det upp något bra i till exempel allsvenskan, så får vi ta det då, men det finns inget just nu på bordet och det är inget vi strävar efter, men det är som sagt inte optimalt att bli värvad som förste forward och så får tränaren sparken efter tre omgångar, men sådan är fotbollen. Tränare kommer och går, spelare kommer och går. Det kan ändras jävligt fort, i mars är kanske jag försteforward i laget, fotbollen ändras fort. 

Annons

Maholli känner därmed i dagsläget ingen stress över att lämna Silkeborg. 

- Jag har ett bra kontrakt här i Danmark och allsvenskan har öppet till sista mars, samtidigt som vår serie hinner starta innan fönstret stänger till allsvenskan. Det är ingen stress, men vi får se vad som händer. Jag vill spela mer än vad jag gör och blir det inte en övergång nu, så kanske till sommaren. Jag har ett och ett halvt år kvar på mitt kontrakt, säger han.

- Jag vill inte ta förhastade beslut. Det kommer nog en ny tränare till sommaren, då vår tränare nu är tillfällig. Då kanske vi har gått upp till Superligan också, så jag vill inte ta förhastade beslut, men om det kommer en intressant klubb, så får vi sätta oss ner och snacka, fortsätter han.

Maholli är den här säsongen noterad för tre mål på 15 matcher i danska andraligan. Senast anfallaren spelade en ligamatch från start var däremot den 9 september i fjol. Silkeborg är placerat på andraplats i den danska andraligan. 

Annons
Publicerad 2019-01-25 kl 22:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto