POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERLIGA
1v

MFF-talang blev utlånad - trivs i Hobro: "Våren var tuff för mig"

Foto: Bildbyrån.

Anel Ahmedhodzic blev - efter knapp speltid - utlånad. 
Nu är han ordinarie i Hobro och siktar på startplats i MFF 2020.
- Jag älskar Malmö FF och det kommer jag alltid att göra, och ångrar inte på något sätt att jag kom tillbaka, även om våren var tuff för mig, säger han i en intervju på SvFF:s hemsida. 

U21-landslagsbacken Anel Ahmedhodzic, som är fostrad i Malmö FF, återvände i vintras till Skåneklubben igen efter ett par år i Nottinham Forest. Under våren lyckades han dock inte ta en startplats i MFF med endast spel i två cupmatcher och ett inhopp i allsvenskan, vilket gjorde att han i somras blev utlånad till Hobro för spel i danska Superligan.

Nu är 19-åringen ordinarie och har spelat 90 minuter i elva av lagets tolv senaste ligamatcher. 

- Och jag har njutit av det, av varje ögonblick. Av att få visa vad jag kan. Av att känna att jag blir bättre för varje match jag spelar, säger han i en intervju på Svenska Fotbollförbundets hemsida. 

- Så här långt har utlåningen varit perfekt för mig. Som back passar Hobro mig extra bra också för att vi får försvara oss mycket, helt enkelt. Jag känner att jag har blivit stabilare i mitt spel generellt, fortsätter han. 

Ahmedhodzic medger att den allsvenska vårsäsongen var tuff för honom, men att han hoppas ta en startplats i MFF när han nästa sommar återvänder till klubben. 

- Jag älskar Malmö FF och det kommer jag alltid att göra, och ångrar inte på något sätt att jag kom tillbaka, även om våren var tuff för mig. Mitt mål för nästa år att ta en startplats i MFF, men det enda jag fokuserar på just nu är att göra så bra ifrån mig som möjligt så ofta som möjligt där jag är.

19-åringen är just nu på landslagsläger med U21-landslaget och har under lördagen chans till speltid mot Island i kvalet till U21-EM. Därefter kvalspelar landslaget på tisdag mot Luxemburg. Sverige föll i första kvalmatchen mot Irland med 3-1 på hemmaplan. 

Publicerad 2019-10-11 kl 10:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå