Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DANMARK

Ny fraktur för Nilsson: "Då bröt jag näsan"

Foto: SCANPIX.

Två frakturer – på samma säsong.
Efter en bruten fot i april var det för några veckor sedan näsans tur att ta smällen.
2016 har varit Gustaf Nilssons sämsta år i karriären.
- Ja, det har det faktiskt varit, säger han till Fotbollskanalen och skrattar.

Efter succén med Falkenberg för två år sedan har anfallstalangen Gustaf Nilsson haft det tyngre. Betydligt tyngre. 19-åringen hann spela fyra matcher i fjol innan han i den femte bröt foten. Trots det skrev Nilsson på för danska Bröndby och sedan dess har det mesta handlat om rehabilitering – och tålamod.

När Nilsson sedan gjorde comeback, i danskarnas reservlag, svarade han med att göra mål direkt. Men trots att han sedan i början av oktober varit tillbaka i full träning och matchspel har Nilsson inte vid ett enda tillfälle funnits med på Bröndbys bänk. Inte blev det bättre av att han för några veckor sedan åkte på sin andra fraktur för året.

- Det var fem mot fem-spel. Han vände sig åt det hållet jag skulle ta mig förbi och då skallade han mig med bakhuvudet. Då bröt jag näsan, säger Nilsson till Fotbollskanalen.

Smällen mot nästan höll honom borta cirka tio dagar och grusade i praktiken möjligheterna till att få spela a-lagsfotboll den här säsongen. Nilsson förklarar att han helst av allt bara vill glömma det första året i Danmark, och att målet med två matcher kvar på säsongen, helt och hållet ligger på 2017.

- Det här året har väl inte varit något jätteår för mig. Det är bara att lägga det här bakom sig, säger han.

Hade du räknat med att få någon speltid i a-laget?
- Det är klart att jag hade velat ha det, men nu har det varit som det varit. Det har varit lite skitgrejer som den här skadan. Jag ser fram emot att avsluta det här, gå på en go ledighet och sedan börja om.

Ditt tristaste år i karriären?
- Ja, det har det faktiskt varit, säger han och skrattar.

Publicerad 2016-12-03 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons