Superliga

FC Köpenhamn gick mot ett poängtapp.
Då klev svenskarna fram.
Med ett mål vardera sänkte Viktor Claesson och Magnus Mattsson Silkeborg.

FC Köpenhamn återstartade tävlingssäsongen i veckan då man gästades av de regerande mästarna Manchester City i Champions League. Matchen på Parken resulterade dock i en 1-3-förlust för Jacob Neestrups manskap.

Den gången hette danskarnas målskytt Magnus Mattsson. Mittfältaren, som har en svensk pappa, prickade dit kvitteringen i mitten av den första halvleken och under söndagseftermiddagen höll sig Mattsson framme på nytt.

Efter en mållös första halvlek kunde svensk-dansken styra in ett vänsterinlägg vid den bortre stolpen – men den svenska succén var inte över där.

Efter dryga timmens spel sprintade sig Viktor Claesson fri, varpå han rundade målvakten innan han enkelt kunde rulla in 2-0-målet för gästerna. Därefter kunde sedan Mohamed Elyounoussi fastställa slutresultatet 3-0 i slutminuterna.