POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERLIGA

Officiellt: Johansson förlänger med FCK - försäljning skjuts upp

Foto: Bildbyrån

Erik Johansson har förlängt sitt kontrakt med FC Köpenhamn till sommaren 2021.
Då skjuts den framtida försäljningen fram ett år, enligt FCK.
- Planen var att Erik skulle lämna nästa sommar, men nu är planen att vi väntar ett år till, säger managern Ståle Solbakken till klubbens hemsida.

Sedan flytten från Gent till FC Köpenhamn i januari 2016 har Erik Johansson varit en kugge i den danska huvudstadsklubben. Nu meddelar FCK att man förlängt svenskens kontrakt fram till sommaren 2021.

- För det första är Erik en riktigt bra och modern spelare. Han har utvecklat sig som ledare och är i dag en av de som tar täten i gruppen. Han har presterat bra över en lång tid på internationell nivå, säger Köpenhamns manager Ståle Solbakken till klubbens hemsida.

- Genom det nya kontraktet säkrar vi kontinuitet i vårt försvar. Planen var att Erik skulle säljas nästa sommar, men nu är planen att vi väntar ett år till. Vi förväntar oss att Zanka (Mathias Zanka Jörgensen) lämnar i sommar och med det här avtalet kan vi bygga ett starkt mittlås runt Erik. Det ger oss ro och stabilitet.

Erik Johansson själv säger sig trivas i FC Köpenhamn.

- Jag älskar att bo i den här staden och jag älskar att spela för den här klubben. Det är det viktigaste för mig, säger han.

Publicerad 2017-03-13 kl 16:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå