Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Prica förlänger - och lånas ut till Österrike

Superliga

Tim Prica förlänger sitt kontrakt med Ålborg.
Samtidigt lånas svensken ut till WSG Tirol.
- Första tiden har varit både upp och ner för Tim, men man ska tänka på att han fortfarande bara är 19 år, säger sportchef Inge André Olsen till Ålborgs hemsida. 

Foto: Bildbyrån

Tim Prica.

Sommaren 2020 lämnade Tim Prica, 19, Malmö FF för en övergång till danska Ålborg. Den 19-årige forwarden har dock haft svårt att ta en ordinarie startplats i laget och har under hösten mestadels fått nöja sig med korta inhopp.

Trots det ser Tim Pricas framtid ut att vara i Ålborg - i alla fall på lång sikt. På måndagen meddelar nämligen klubben att Prica har förlängt sitt kontrakt till sommaren 2025. Samtidigt står det klart att den förre MFF-spelaren lånas ut till österrikiska WSG Tirol fram till sommaren 2023.

- Tim Prica är en spelare som vi fortfarande har stor tro på och därför var det viktigt för oss att förlänga kontraktet, säger Ålborgs sportchef Inge André Olsen till klubbens hemsida.

ANNONS

- Första tiden i Ålborg har varit både upp och ner för Tim, men man ska tänka på att han fortfarande bara är 19 år med en stor utvecklingspotential. Nu har vi gemensamt kommit överens om att tillföra en ny dimension till hans utveckling med ett längre lån till Österrike, och sedan ser vi fram emot att se honom i Ålborg-tröjan igen.

Tim Prica själv ser fram emot utlåningen till WSG Tirol.

- Det är en fantastisk möjlighet för mig. Jag har fått ett mycket bra intryck av klubben, som vi mötte på vårt träningsläger i Malta, och jag är säker på att det är rätt steg för både mig och Ålborg, säger 19-åringen.

WSG Tirol ligger på tionde plats i Österrikiska högstaligan.

Publicerad 2022-01-24 kl 09:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto