Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Rinne lämnar Ålborg

Superliga

Jacob Rinne lämnar Ålborg.
Målvakten vill nu testa på spel i ett nytt land.
- Jag har haft en fantastisk tid i AaB, säger svensken på klubbens hemsida. 

Foto: Bildbyrån.

Under en längre tid har det varit tal om att den svenske målvakten Jacob Rinne, 28, varit aktuell för att lämna Ålborg för en flytt utanför Skandinavien. Den 28-årige målvakten har dock blivit kvar i den danska klubben fram till i år, och väljer nu att gå vidare i sin karriär. 

Under tisdagen meddelar Ålborg att Rinne lämnar klubben vid avtalets slut i sommar. 

Jag ska vara ärlig och säga att det är en gåta för oss att det inte varit någon större efterfrågan på Jacobs kvaliteter från utlandet än vad som varit fallet, men det är också klart att vi väldigt gärna hade velat förlänga med honom, säger sportchefen Inge André Olsen i en kommentar på klubbens hemsida och fortsätter:

ANNONS

Både på och utanför planen har Jacob alltid representerat oss på ett förnämligt sätt och med detta - ett stort tack för insatserna för AaB och lycka till i framtiden.

Rinne är samtidigt också glad över sin tid i Ålborg och menar nu att han vill spela i ett nytt land, där han inte varit tidigare under sin karriär. 

Jag tycker att jag har haft en fantastisk tid i AaB med många bra människor runt omkring mig både på och utanför planen, så därför har det inte varit ett lätt beslut att ta farväl av klubben, säger han och fortsätter:

- Men jag är snart 29 år och jag skulle vilja ha en till fotbollsupplevelse i ett nytt land. 

Rinne, som anslöt till Ålborg från Gent under 2017, gjorde 167 framträdanden med den danska klubben. Tidigare har han även en bakgrund i Örebro SK på svensk mark.  

ANNONS
Publicerad 2022-05-24 kl 10:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto