Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Rosen lämnar FCK

Superliga

Ben Rosen går vidare i sin karriär.
Den tidigare MFF-medarbetaren lämnar FCK. 

Foto: Bildbyrån.

Malmö FF:s tidigare fystränare Ben Rosen lämnade för knappt två år sedan för FC Köpenhamn. Rosen var i MFF i sex år, men ville vidare för att testa något nytt. 

Nu meddelar FCK att Rosen lämnar klubben efter två säsonger. Beslutet är taget utifrån en ömsesidig överenskommelse, skriver den danska storklubben på sin hemsida. 

- Vi är glada över att Ben slutar på topp med ett mästerskap som han har sin del i. Vi tackar för hans insatser med största respekt och vi önskar honom all lycka i framtiden, säger sportchefen Peter Christiansen på klubbens hemsida.

Rosen om beslutet:

Jag har haft det riktigt bra i FCK och haft några fina upplevelser här, inte minst mästerskapet som vi säkrade, säger han och fortsätter:

ANNONS

Jag har jobbat med fantastiska spelare och riktigt bra personal, men "PC" (Peter Christiansen) och jag har haft några bra samtal och vi vill båda testa något annat nu. Jag är tacksam för min tid i klubben och kommer definitivt att följa klubben i framtiden.

Rosen var hyllad under sin tid i MFF, och när han lämnade sa sportchefen Daniel Andersson så här:

- Ben har varit en nyckelfigur i vår ledarstab och en viktig del i vår framgång de sex åren som han har varit här. På det sättet är det tråkigt att han lämnar. Samtidigt vill Ben testa på en ny utmaning, så vi får hitta vägar framåt utan honom framöver. Arbetet med att hitta en ersättare är påbörjat, sa han på Skånelagets hemsida. 

Publicerad 2022-05-24 kl 11:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto