Rinne tog Sanas straff - oavgjort i svenskmötet

Superliga

Jacob Rinne räddade först Tobias Sanas straff i en ren svenskduell.
Sedan revanscherade Sana sig med att spela fram till det första målet i en händelserik 2-2-match mellan Århus och Ålborg.

Århus tog emot Ålborg i en händelserik match. Först fick Århus straff när Jonas Okore drog ner Ryan Mmaee i straffområdet, något som också gjorde att blev Okore utvisad.

Tobias Sana tog hand om den, men Jacob Rinne i Ålborgs mål gjorde en fin räddning när han slängde sig åt vänster och lyckades med hjälp av bägge händerna få bollen utanför stolpen.

Sana skulle istället revanschera sig när han väggspelade fram Jakob Ankersen så att dansken fick läget att göra 1-0 från kanten bara minuter senare.

Ålborg kvitterade efter en timmes spel, när Magnus Christensen föste in bollen efter en rörig situation på en hörna. Men Århus tog ledningen ännu en gång, när Casper Höjer Nielsen spelade in bollen till Martin Spelmann i straffområdet, vars skott studsade förbi svenske Rinne i målet.

Ålborgs kvittering kom sent, när laget fick en frispark i 85:e minuten. Lucas Andersen sköt den rakt på målvakten, men på returen kunde Wessam Abou Ali sätta kvitteringen som gav lagen varsin poäng.