Sana målskytt i Århus kvalseger

Superliga

Tobias Sana gjorde i dag åttonde målet för säsongen i Danmark.
Då vände hans Århus 1-2 till 3-2-seger mot Odense i Superligan.

Den svenske Århus-anfallaren Tobias Sana, 28, har lagom till vårens slutspel prickat in toppformen i Superligan. Han stod i början av april för ett hattrick, följde upp det två matcher senare med ytterligare ett mål och höll sig i dag framme igen i det första mötet av två mot Odense på hemmaplan. Vinnaren i dubbelmötet går vidare i play off-serien, där en slutlig vinnare koras och går in i Europa League-kvalet.

Sana kvitterade i den 21:e minuten till 1-1 mot Odense och lade därmed grunden till lagets vändning. Odense tog därefter åter ledningen i matchen strax före halvtid, medan Århus åter lyfte i andra halvlek och till slut vann matchen med 3-2.

Sana blev i den 78:e minuten utbytt, medan svenske lagkamraten Niklas Backman spelade hela matchen som mittback. De ställs härnäst den 13 maj åter mot Odense i returen i dubbelmötet på bortaplan.

Publicerad 2018-05-06 kl 13:55