POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERLIGA
1v

Solbakken gav "Sotte" ultimatum: "Var bara att bita ihop"

Foto: Bildbyrån.

Ståle Solbakken gav i år Sotirios Papagiannopoulos ett ultimatum: "Nu eller aldrig".
Då lyfte svensken som nu är ordinarie i FC Köpenhamn. 
- Det var bara att bita ihop, säger han till Fotbollskanalen. 

Sotirios Papagiannopoulos, 29, lämnade sommaren 2018 Östersunds FK för spel i FC Köpenhamn, men fick under sin första säsong ont om speltid i klubben. Numera är 29-åringen ordinarie i laget, men först efter att Ståle Solbakken efter årets första ligamatch mot Odense, som slutade med 3-2-seger, ställde ett ultimatum till Papagiannopoulos som gjorde 90 minuter på planen i matchen och sedan blev bänkad i två raka ligamatcher. 

- Jag sa till honom att nu är det dags. Det är nu eller aldrig. Antingen gör du det här, eller så spelar du i Östersunds FK eller någon annanstans, säger FCK-tränaren till danska BT och fortsätter:

- Jag kan bara säga att han tog det. Han har fart i benen, är stark och bra på planen. Han har tagit det helt underbart. 

Papagiannopoulos medger också att han hade en tuff första säsong i klubben och att han funderade på att lämna, men att han sedan kände förtroende från Solbakken. 

- Det blev inte lika mycket speltid förra säsongen som jag hade hoppats på och man var kanske inte så sugen på att stanna kvar, men sedan kände jag att det fanns förtroende från honom. Det var bara att bita ihop och visa att man vill vara här och spela för att ge tillbaka. Sedan har det rullat på och gått bra, säger han till Fotbollskanalen. 

Kände du att det var "nu eller aldrig"?
- Nej, jag kände inte så i alla fall, men det är klart att det var jobbigt förra året. Jag fick inte spela och då blir det såklart negativt. Man har flyttat utomlands för att få speltid och bidra med något. Det gick mycket tankar då, men man ville ge sig själv chansen att visa att man håller på den här nivån. 

Hur tycker du att din relation är med Solbakken?
- Jag tycker att den är bra. Det är inga konstigheter. Han kräver mycket av sina spelare och framför allt i backlinjen. Han vill att vi ska spela på ett speciellt sätt som de har gjort i alla år. Det var en liten omställning, men det är bara att ta till sig allt och göra det så bra som möjligt, säger han. 

Han är rak och tydlig, Solbakken?
- Precis. Han ser på fotboll på ett sätt och den här klubben har varit framgångsrik med hans ledarstil och det har fungerar bra. Det är klart man kör på det. 

Papagiannopoulos ser nu fram emot att fortsätta säsongen. FCK är tvåa i ligaspelet, fyra poäng efter Midtjylland i serieledning och etta i Europa League-gruppen på samma poäng som Dynamo Kiev och en poäng före Malmö FF på tredjeplats i gruppen. 

- Det känns bra, det är som sagt mycket matcher, så det gäller att prestera hela tiden och det finns bara ett mål. Vi ska försöka vinna cupen och danska ligan. Sedan ser vi Europa som en bonus. Vårt mål var att nå Europa-spel och nu är vi där, samtidigt som nästa omgång är en bonus. Vi vill vinna ligan och kvala till Champions League nästa år. 

FCK ställs härnäst på torsdag mot Dynamo Kiev på hemmaplan i gruppen. Papagiannopoulos hoppas förstås på ett bra resultat för att FCK ska kunna gå vidare, men håller även tummarna lite för MFF. 

- Jag känner ju Fouad Bachirou, så det hade varit kul om han också gick vidare, men annars spelar det inte så stor roll vad som händer. 

Papagiannopoulos är den här säsongen noterad för 21 matcher i alla turneringar. 

Publicerad 2019-11-05 kl 13:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå