Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

DANMARK

Solbakken om Augustinsson: "Bergsäker, han blir såld till sommaren"

Foto: SCANPIX

FCK-tränaren Ståle Solbakken berättar för VG om sina spelare. Bland annat säger han att Ludwig Augustinsson "bergsäkert" blir såld till sommaren, att Robin Olsen kan bli en Premier League-målvakt och att Erik Johansson inte skulle titta på Barcelona-Real Madrid om de så spelade i hans trädgård.

FC Köpenhamns tränare Ståle Solbakken är känd för att vara hetlevrad, men också för att bjuda på en stor portion humor emellanåt. I tidningen VG ger Solbakken ett omdöme om alla sina startspelare. Bland annat svenskarna Robin Olsen, Erik Johansson och Ludwig Augustinsson.

Solbakken om Olsen:

- Har ännu större potential. Han har fått två meter gratis. Enorm höjd och räckvidd. Måste jobba lite med benen och fötterna på planen. Då kan han bli Premier League-målvakt. Rolig typ, nästan för rolig, säger tränaren och fortsätter med Erik Johansson, vars ointresse av fotboll varit uppe på tapeten tidigare.

- Totalt ointresserad av fotboll: Lite som Björn Germann Sigurdarson (Molde); Han skulle inte se Barcelona-Real Madrid om de spelade i hans trädgård. Men Erik är inte lika ointresserad som Björn. Jag tippar att han kan sju spelare i Real Madrid och Barcelona. Björn kan två.

Solbakken om Augustinsson:

- Han blir såld till sommaren. Bergsäkert. Men han kan jobba mer med explosiviteten. Fördel i att han ha en bra vänsterfot. Saknar lite en mot en i båda riktningar. Måste jobba lite för att ta det sista steget.

Publicerad 2016-09-28 kl 13:17
DANMARK

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER