POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DANMARK

Solbakken om Augustinsson: "Skandinaviens dyraste ytterback någonsin"

Foto: Bildbyrån.

DUBAI. Ludwig Augustinsson är i FCK – men är redan såld.
Riskerar klubben att gå miste om miljoner om svensken gör succé i vår?
- Det var den dyraste övergången någonsin för en ytterbacken som har lämnat Skandinavien, säger Ståle Solbakken till Fotbollskanalen.

I måndags blev det helt klart att Ludwig Augustinsson är klar för Werder Bremen. Enligt tyska kreiszeitung.de låg övergångssumman på tre miljoner euro, motsvarande knappt 30 miljoner kronor. Men ändå kommer svensken att spela kvar i FCK under våren. En speciell affär och tänk om vänsterbacken skulle göra succé i Europa League under våren, skulle man då ha kunnat få ännu mer pengar för honom?

- Det vet du aldrig. Vi kanske hade kunnat maxa men det vet jag inte. Men summan som vi har fått är väldigt bra, säger FCK:s manager Ståle Solbakken till Fotbollskanalen.

- Vi valde att sälja honom ett halvår innan för att vi fick ett väldigt bra pris. Ludde ville väldigt gärna spela i Bundesliga och han ville väldigt gärna spela i Werder Bremen. Vi sa att det var helt okej om vi fick summan som vi ville ha och det fick vi plus att vi fick behålla honom säsongen ut. Så det var en vinn-vinn-situation för alla parter. Det var den dyraste övergången någonsin för en ytterback som har lämnat Skandinavien.

Solbakken berättar för Fotbollskanalen att FCK hade ett avtal att man skulle sälja Ludwig Augustinsson i sommar och när Werder Bremen nu dök upp så var det nu eller om några månader som det gällde.

- Då kunde man ju ha avvaktat och då hade det kanske varit så att vi kanske hade fått några mer kronor, men vi hade inte fått mycket mer. Kanske om det hade kommit en engelsk klubb i sommar men det handlar lite om att Luddes plan var att komma till Bundesliga. Han ville gärna dit, det passade honom bäst och jag tycker också att det passar honom bäst.

- För oss är det viktigt att vi säljer spelare ut i den stora världen, att spelarna kommer till ligor och klubbar som passar bra. Det är väldigt viktigt för oss som säljande klubb att Ludde gör det bra i Bundesliga, det gör det lättare för nästa spelare som vi ska hämta in. Då kan vi presentera att Daniel Amartey spelar i Leicester, att Thomas Delaney spelar i Bremen och att Nicolai Jörgensen är målkung i Feyenoord. Det är spelare som vi har producerat de senaste åren tillsammans med deras tidigare klubbar så klart, men jag tror att vi har fått fram bra fotbollsspelare. Så om vi kan visa att om två-tre år i FCK så kommer du till en stor liga, till en klubb som du gillar, så är det en väldigt stor fördel för oss. Vi kunde förmodligen ha sålt Ludde till en engelsk klubb för samma summa men om han inte spelar i England så är det dålig reklam för oss.

Ståle Solbakken tror att Augustinsson kommer att lyckas i Bundesliga men att det finns en bit som vänsterbacken måste utveckla.

- Det kommer att gå bra. Han kommer till en klubb där han får spela och det är viktigt för Ludde är en sådan spelare som behöver spela. Han är inte en spelare som kan sitta på bänken i två matcher och sedan komma in, då är han inte bra. Han är en av de spelarna som jag har haft som behöver spela väldigt många matcher för att hålla uppe nivån.

- Hans största utmaning blir att han fortfarande saknar fem procent i explosivitet båda vägar i en mot en situationer. Det tror jag kommer automatiskt när du spelar på en ännu högre nivå och i en ännu svårare liga varje vecka.

Han spelar i ett topplag i FCK och gjorde även det i IFK Göteborg – vad betyder det att han nu går till Werder Bremen som är ett bottenlag?

- Det är som jag sa, att han behöver bli ännu vassare i en mot en åt båda håll, för nu kommer han till ett lag som inte är så bra organiserat och som är organiserat på ett annat sätt och då kanske du blir lämnad själv. Gör du fel här i FCK har du alltid en eller två som kan rädda dig.

Publicerad 2017-02-04 kl 06:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå