POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DANMARK
51v

"Sotte" om hårda kritiken: ”Vet inte om de kollade på samma match”

Foto: Bildbyrån.

Sotirios Papagiannopoulos får ont om speltid i Köpenhamn.
I veckan startade han mot Vendsyssel - men blev kritiserad. 
- Jag vet inte om de kollade på samma match, säger han till Fotbollskanalen.

Tidigare ÖFK-backen Sotirios Papagiannopoulos, 28, är inne på sin första säsong med FC Köpenhamn i Danmark 28-åringen fick till en början gott om speltid, men ju längre hösten led desto mindre speltid blev det. I konkurrenten Andreas Bjellands frånvaro, så fick han i veckan göra första ligamatchen från start efter omstarten - och var med och spelade 1-1 mot Vendsyssel på hemmaplan.

”Sotte” gjorde 90 minuter på planen, men fick bland annat kritik efteråt för att han orsakade en straff i första halvlek som Vendsyssel sköt i ribban. Målet FCK släppte in var efter en målvaktstavla och i andra halvlek tryckte hans lag på sedan Vendsyssel fick en spelare utvisad strax före halvtid.

Men danska tidningen Tipsbladet var inte nöjd och sågade svenskens insats genom att bland annat skriva så här: "Den tidigare Östersundsspelaren har ännu inte visat någonting som påminner om nivån man måste ha för att spela i FC Köpenhamn". Vidare kallade tidningen ”Sottes” insats för en "svensk-grekisk tragedi".

Papagiannopoulos håller inte med om tidningens kritik. 

- Om jag ska vara helt ärlig, så vet jag inte om de kollade på samma match som jag gjorde. Jag var inblandad i en situation som gav straff och det var det. Annars tror jag att de hade ett skott på mål, så jag förstod inte deras kritik, men jag bryr mig heller inte så mycket om det, säger han och beskriver matchen:

- De skapade nästan ingenting. De hade ett skott utifrån och de gjorde mål. Sedan hade de en man utvisad och vi pushade på för att vinna matchen. Vi hade mycket boll och de hade ingenting, fortsätter han. 

Svensken ser i stället framåt och hoppas på mer speltid under våren.

- Jag har inte fått den speltiden jag hade hoppats på, men det har blivit ganska mycket spel i Europa, men inte lika mycket i ligan. Det är många matcher kvar och jag får se vad som händer fram till sommaren, säger han.

Varför har du inte fått så mycket speltid?
- Vi har inte pratat så mycket och det finns inte så mycket att säga. Laget går bra och vi leder serien. Då är det svårt att byta.

Du blev väl värvad som en ordinarie spelare?
- Ja, jag kom dit och skulle vara den som ska spela, men nu har det inte blivit så. Jag kör på och det gäller att ta chansen när man får den. Det finns inget annat att göra. Det går inte att sitta och sura över att inte få spela. Jag hade en riktigt bra säsong förra året och hade hoppats på att fortsätta på samma spår. Det har inte riktigt blivit som man tänkt sig, men jag kämpar hårt för att få spela.

Papagiannopoulos såg i vinter inte över andra alternativ, men kan möjligen i sommar göra det om det inte blir mer speltid under vårsäsongen. Först vill han ge sig själv en ordentlig chans i Köpenhamn.

- Just nu känns det inte aktuellt med något, men vi får se fram till sommaren och hur det har gått fram till då. Om situationen är samma då, så får man kanske se över (alternativen) då. Just nu känns det inte aktuellt, men det är klart att man vill spela varje match.

28-åringen har tidigare varit aktuell för svenska landslaget och var även en del av Janne Anderssons vinterturné i Qatar. ”Sotte” funderar inte över om speltiden i FCK kan vara till nackdel för en plats i landslagstruppen till EM-kvalet.

- Det är väl ganska svårt att säga. Janne bestämmer det där. Det var skönt att visa upp mig från nära håll på match och tränar i januari. Sedan är det inte svårare än så att ju fler matcher man spelar, desto attraktivare blir man.

Papagiannopoulos är den här säsongen noterad för tio ligamatcher och fem framträdanden i gruppspelet i Europa League. Köpenhamn åkte ur i gruppspelet i Europa League, men toppar fortsatt ligatabellen i Danmark.

Publicerad 2019-02-27 kl 13:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå