POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DANMARK
2v

Stor spionskandal i dansk fotboll – Århus misstänks hackat Ålborgtränares dator

Foto: Bildbyrån

En stor spionskandal har uppdagats i dansk fotboll.
Enligt Ekstrabladet har Århus fått tillgång till Ålborgs hörnvarianter inför mötet mellan lagen, genom att hacka en tränares konto.
- Vi har inte hackat någon annans dator. Det gör inte vi i Århus, säger klubbens ordförande Lars Fournais till Århus Stiftstidende.

I mitten av mars spelade Ålborg hemma mot Århus i den danska högstaligan. Hemmalaget vann med klara 3-1, bland annat efter att Kasper Pedersen nickat in matchens första mål på en hörna.

Nu rapporterar Ekstrabladet att målet kan vara en konsekvens av att Ålborg bytte sina varianter vid fasta situationer inför mötet, då laget misstänkte att Århus hade fått tillgång till deras varianter. Misstankarna riktas då en dator i Århus har varit inloggad på Ålborgs assisterande tränare Allan K. Jepsens konto på Sideline, en tjänst för tränare som Jepsen använder. Jepsen bytte dessutom klubb från just Århus till Ålborg tidigare under säsongen och har använt systemet i bägge klubbarna.

Ålborg ska enligt Ekstrabladet fått reda på då personer från Århus - enligt Ekstrabladet antagligen spelare i klubben - berättat för bekanta i Ålborglägret att de ”hade tillgång till Ålborgs varianter”. Efter det ska Ålborg ha bytt sina varianter, något som bland annat resulterade i Pedersens nickmål i mötet mellan lagen.

Ålborg ska trots vinsten se allvarligt på händelsen och ser nu över vilka alternativ de har att gå vidare med. Ekstrabladet menar att händelsen kan ses som hackning, något som är en kriminell handling.

- För tillfället har jag ingen kommentar till era uppgifter, säger Ålborgs sportchef Allan Gaarde till Ekstrabladet.

Århus dementerade under måndagen uppgifterna på sin hemsida och menade även att de undersöker saken internt. Till Århus Stiftstidende säger klubbens ordförande Lars Fournais att klubben inte hackat någon annans konto och att det ”inte är något vi i AGF gör”.

 -Vi har använt vårt egna konto till ett system för fasta situationen som alla superligaklubbar använder, säger Fornais.

Publicerad 2019-04-01 kl 17:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå