Succé för Chilufya - gjorde första målet och första assisten i segern

Edward Chilufya lämnade Djurgården för FC Midtjylland.
I måndagens match gjorde han sitt första mål och sin första assist i klubben.
Dessutom utsågs han till matchens spelare i segern.

Edward Chilufya har inte lyckats ta en startplats i FC Midtjylland. Han anlände till klubben, från Djurgården, i slutet av januari och har hittills fått nöja sig med inhopp i ligamatcherna. Inte heller har det lossnat poängmässigt – förrän under måndagens möte med Silkeborg.

Yttern fick fortsatt inleda matchen på bänken, men byttes in direkt i andra halvlek då Silkeborg ledde med 1-0. Efter bara en minut på plan hade han gjort avtryck, då han spelade fram Gustav Isaksen till ett kvitteringsmål.

Det var sedan Chilufya som gav Midtjylland ledningen i matchen, med sitt första mål sedan flytten till klubben. Efter dryga timmen spelad gjorde 22-åringen 2-1. Brassen Evander utökade till 3-1, innan gästerna reducerade på stopptid. Midtjylland stod till slut som segrare med 3-2.

Efter matchen fick Chilufya ytterligare belöning för sina två första poäng i klubben, då han utsågs till Man of the Match, eller matchens spelare.

Joel Andersson spelade hela matchen för FCM och den tidigare Bajen-målvakten David Ousted vaktade kassen.

Publicerad 2022-04-05 kl 12:43