Svaga betyg för FCK-svenskarna - efter oväntad förlust: "Måste undvika spegeln"

Superliga

FC Köpenhamn föll oväntat mot Silkeborg.
Efter matchen får Viktor Claesson och Roony Bardghji svaga betyg i dansk media.

FC Köpenhamn ställdes på torsdagen mot Silkeborg på bortaplan. Svensktäta FCK gick in i matchen med en tydlig serieledning, med sex poäng till godo till tvåan Midtjylland.

Det blev en intensiv match med mycket chanser, framförallt från två svenskar: Viktor Claesson och Roony Bardghji. Den förstnämnda fanns med på plan från start, medan 16-årige Bardghji fanns på bänken.

i 56:e minuten fick Bardghji komma in, efter en mållös första halvlek.

Men då tog hemmalaget ledningen i 59:e minuten, genom Nicolay Vallys. Två minuter senare hade Claesson chansen att kvittera, då han fick bollen i nät, men flaggan lyftes sedan för offside.

I stället kunde Silkeborg utöka sin ledning till 2-0 via en kontring i 74:e minuten.

Men Köpenhamn fortsatte jaga en reducering, men den skulle inte komma förrän i 89:e av Håkon Haraldsson. Men minst fem minuter återstod för att kunna kvittera, och huvudstadslaget fick nytt hopp. Men i 93:e minuten kunde Silkeborg sätta punkt för matchen då man gjorde 3-1, vilket även slutresultatet blev.

Både Claesson och Bardghji fick nöja sig med varsin 2:a i betyg efter matchen. Betyget översätts i tidningen till: "Du måste undvika spegeln i omklädningsrummet".

Ingen bra dag för svenskarna helt enkelt - inte heller för Hammarby-köpet Akinkunmi Amoo, som lämnades helt utanför truppen.

"Vi hade chanserna, men vi saknade skärpa idag - och Silkeborg spelade en kanonmatch, och blev samtidigt först med att passera Grabara (FCK:s målvakt) i Superliga 2022. Vi åker till Köpenhamn utan poäng, och går upp på måndag då det är dags för Derby!", skriver laget på Twitter efter matchen.