Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DANMARK
29v

Svenskarna med 90 minuter när Bröndby missade ligaguldet

Foto: Bildbyrån

Både Simon Tibbling och Johan Larsson spelade hela matchen när Bröndby jagade ligaguldet i Danmark.
Men laget fick bara oavgjort samtidigt som Midtjylland vann och säkrade ligatiteln.

Bröndby, med svenskarna Johan Larsson och Simon Tibbling, fick bara oavgjort hemma mot Ålborg. Samtidigt vann Midtjylland mot Horsens och kunde därmed säkra det danska ligaguldet.

Inför den sista omgången var Bröndby tvungna att vinna samtidigt som Midtjylland tappade poäng. Men i hemmamötet mot Ålborg var det bortalaget som satte dit ledningsmålet och Bröndby fick inte till kvitteringsmålet förens matchklockan stod på 88 minuter. Både Larsson och Tibbling spelade 90 minuter för Bröndby men utmärkte sig inte i målprotokollet.

Bröndby har haft en bra säsong och såg ut att gå mot ligaguldet ända fram tills lagets möte med Horsens i den nästsista omgången. Då förlorade laget samtidigt som Midtjylland kunde vinna och ge sig själva fördelen inför slutomgången. En fördel som de alltså förvaltade.

Den svenske landslagsmålvakten Robin Olsen, som med största sannolikhet agerar förstakeeper i sommarens VM, satt på bänken när hans Köptenhamn spelade oavgjort mot Nordsjälland. Däremot fick både Erik Johansson och Pierre Bengtsson speltid. Mittbacken Johansson spelade hela amtchen för FCk medan Pierre Bengtsson fick hoppa in med tio minuter kvar. 

Publicerad 2018-05-21 kl 20:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons