Superliga

Simon Hedlund och Simon Tibbling blev i kväll målskyttar.
Då kryssade Bröndby mot Odense i premiären i slutspelsserien.
- Vi är ganska glada, säger Tibbling till TV3+ enligt bold.dk.

Bröndby inledde i kväll den danska slutspelsserien med att ta emot Odense hemma på Bröndby Stadium. Det var första matchen av tio i serien, då Bröndby ska ställas mot alla fem lag i slutsspelsserien två gånger för att göra upp om ligaguldet i Superligan.

Då kryssade laget till 2-2 mot Odense efter en svängig drabbning, där lagets svenskar hamnade i fokus. Simon Hedlund gav i första halvlek Bröndby ledningen genom att trycka in bollen i mål från nära håll, medan Simon Tibbling i den 73:e minuten kvitterade till 2-2 efter att han sköt på en motståndare och bollen studsade på honom igen och in i mål.

- OB hade några stora chanser, så vi är ganska glada över att få en poäng. Vi hade också chanser, men det var en period i början av andra halvlek, där OB var riktigt bra, så vi är ganska glada, säger Tibbling efter matchen till TV3+ enligt bold.dk.

Hedlund spelade hela matchen, medan Tibbling blev inbytt i den 63:e minuten och därefter fullföljde matchen på planen. För Hedlunds del var det också första målet i Bröndby-tröjan sedan flytten från Union Berlin tidigare i vinter.

Bröndby är placerat på fjärdeplats i den danska slutspelsserien.

Publicerad 2019-03-29 kl 21:38