Tibbling med assist - när Bröndby kryssade i svenskmöte

Superliga

Bröndby kryssade i dag mot Vejle till 1-1 i Danmark.
Då låg Simon Tibbling bakom Bröndbys mål med en assist.

Bröndby, med svenskduon Johan Larsson och Simon Tibbling, besegrade i premiären Randers med 2-0 på bortaplan i danska ligan efter en assist av Larsson. I kväll spelade åter svenskduon från start mot Gustaf Nilssons Vejle, men den här gången var det Tibblings tur att kliva fram för den danska huvudstadsklubben med poäng.

Bröndby hamnade i tidigt underläge i den åttonde minuten efter mål av Allan Sousa, men utjämnade strax före halvtid genom Kamil Wilczek, framspelad av Tibbling, till 1-1. Det gav goda möjligheter för vändning och tre poäng inför andra halvlek, men så blev det inte.

Bröndby tryckte i andra halvlek på för ett ledningsmål, men skapade inte några riktigt heta målchanser framåt. Det gjorde i stället Vejle och tidigare svenske Bröndby-anfallaren Gustaf Nilsson, som blev inbytt i halvtid, med ett farligt avslut.

I slutändan blev det däremot delad poäng och 1-1 på Bröndby Stadium. Bröndby och Vejle har därmed båda fyra inspelade poäng efter två omgångar i Superligan.