Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tibbling om tuffa tiden i Emmen - och diskussionerna med Djurgården: "Min dröm"

Allsvenskan

Simon Tibbling har bytt Emmen mot Randers.
Men hans dröm är att återvända till Djurgården.
- Det har funnits diskussioner, säger mittfältaren till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

I somras lämnade Simon Tibbling Bröndby för spel i nederländska Emmen, som då tillhörde högstaligan Eredivisie. Mittfältaren fick också gott om speltid under första halvan av säsongen – men sedan blev det sämre. Från slutet av januari satt svensken allt som oftast på bänken och fick inte ens hoppa in.

Emmen ramlade till slut ur den nederländska högstaligan och förra veckan presenterades Tibbling som ny spelare i danska Randers, ett lag som slutade på femte plats i den danska ligan och på sjätte plats i mästerskapsserien i landet.

För Fotbollskanalen berättar Tibbling om varför det blev just Randers.

ANNONS

- Jag hade ett ganska tufft halvår, eller tre sista månader i Holland och nu fick jag en möjlighet att gå till Randers. Det är en klubb på uppgång som gjorde en väldigt bra säsong i fjol och som kommer spela ute i Europa nästa år. Det ser jag fram emot och jag vill ta tillvara på den här möjligheten, säger han.

De sista månaderna i Nederländerna var tuffa för Tibbling, berättar den tidigare Djurgården-mittfältaren.

- Det var jättehårt såklart. Jag har spelat mycket under hela min karriär och nu hade jag en period där jag helt plötsligt spelade väldigt lite. Det var nytt för mig och det är klart att det tog hårt.

Fick du någon förklaring till varför du inte fick spela?
-
Ja, vi hade såklart samtal (Tibbling och tränaren) när jag blev petad i slutet på januari/början på februari. Fotboll är en konkurrenssport och när resultaten inte gick som vi ville, varken jag eller klubben, då kan det bli så att man inte får spela. Vi hade höga förväntningar inför säsongen och när man inte vinner kan det bli så att man hamnar utanför startelvan. Det är så det är. Det handlar om att vinna.  

ANNONS

Hur trivdes du socialt i Holland?
-
Holland är ett fint land, men det är klart att det var speciellt med coronan. Det var inget unikt för mig men det var annorlunda. Det var likadant för mig under mitt sista halvår i Bröndby. Det har varit ett hårdare liv utanför fotbollen med coronan. Jag är hemma för första gången nu på ett och ett halvt år, vem kunde tro det för ett par år sedan?

Tibbling har en tydlig koppling till Djurgården, vars A-lag han tillhörde från 2012 till 2015. Och Tibbling berättar att han ständigt har en dialog med Stockholmsklubbens sportchef Bosse Andersson.

- Jag och Bosse har regelbunden kontakt och det har funnits diskussioner, men jag ville vara kvar utomlands. Det vill jag vara i några år till och ge allt som jag kan. Det handlar också om timing men vi har en jättebra dialog, jag och Bosse. Min dröm är att spela i Djurgården igen och vi har en bra dialog, säger Tibbling.

ANNONS
Publicerad 2021-06-05 kl 12:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto