Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DANMARK
1v

Tidigare AIK-back öppnar för nytt avtal i Danmark: "Väldigt glad över att vara här"

Foto: Bildbyrån.

Niklas Backman gjorde comeback efter skada före uppehållet.
Nu öppnar svensken för ett nytt avtal med danska Århus. 
Han har inga tankar på att avsluta karriären i svensk fotboll. 
- Jag är väldigt glad över att vara här, säger han till Århus Stiftstidende

Tidigare AIK-backen Niklas Backman, 30, lämnade i januari 2016 Kina för spel i Danmark och Århus i Superligan. I fjol inledde svensken säsongen som ordinarie i laget, men var borta från spel i drygt tre månader under hösten med yrsel och huvudvärk, vilket innebar att han först gjorde efterlängtad comeback i sista matchen före uppehållet. 

- Han är en viktig spelare för oss. Ett tag funderade vi på om han någonsin skulle komma tillbaka till den här nivån, sa tränaren David Nielsen i en kommentar då. 

Backman har ett utgående avtal med Århus som går ut nästa sommar, men öppnar nu för att stanna i den danska klubben. Han berättar att parterna för samtal om ett nytt avtal. 

- Vi har pratat lite och vi vet var vi har varandra. Jag har inte skrivit på något, men vi har haft ett trevligt samtal och så får vi se vad det blir av det, säger han till danska tidningen Århus Stiftstidende. 

- Jag är väldigt glad över att vara här, och ja, jag kan tänka mig att vara här. Jag är 30 år gammal, så det är många saker som ska falla på plats när man ska skriva ett nytt kontrakt. Jag har ett eller två kontrakt kvar i min karriär. Det måste också passa familjen. Mitt andra barn kommer nästa månad, så det är mycket att göra, men jag är positiv till en lösning (med klubben), fortsätter han. 

Backman fick även en fråga om han har planer på att avsluta sin karriär i en svensk klubb, men menade att det inte är nödvändigt.

- Nej, det har jag inte. Om det är något jag har lärt mig i fotboll är det att du inte kan planera. Jag hade till exempel aldrig föreställt mig att jag skulle spela i Kina. Jag vet inte vad som ska hända och jag skulle vilja fortsätta i klubben efter sommaren. Det är där jag är.

Backman tillhörde mellan 2010 och 2014 AIK före han flyttade vidare till Kina. Under den här säsongen är han noterad för tio framträdanden i danska Superligan. 

Publicerad 2019-01-10 kl 07:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons