Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Två svenskar i danska klubben som riskerar konkurs: "Klart det är allvarligt"

Superliga

Danska Lyngby är i ekonomisk kris.
Klubben riskerar att gå i konkurs, rapporterar dansk media.
- Det är klart att det är allvarligt, säger klubbens svenske nyförvärv Mohammed Saeid till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Det danska Superliga-laget Lyngby kan komma att gå i konkurs, rapporterar danska Tipsbladet. Enligt tidningen har ordföranden Torben Jensen i ett pressmeddelande förklarat att läget är ”mycket pressat” och att man i dagsläget inte har pengar till att betala ut de kommande spelarlönerna.

Anledningen till den ekonomiska krisen är att klubbens huvudägare, Hellerup Finans, gjort en brakförlust. Enligt sajten Finans.dk har koncernen de senaste två åren redovisat en förlust på över 160 miljoner danska kronor och Berlingske Finans skriver att man måste få in 55 miljoner för att undvika konkurs. Samtidigt gjorde Lyngby själva en förlust på 11,7 miljoner danska kronor senaste räkenskapsåret, enligt Tipsbladet. En kombination av klubbens dåliga ekonomi och att huvudaktieägaren inte kan skjuta till mer pengar gör alltså att läget är kritiskt.

Annons

- Om man följt med lite kring det här, där Lyngby gjort en förlust och även Hellerup Finans kan det knappast komma som en överraskning, säger Per Hansen som är aktieekonom på Nordnet, till Tipsbladet.

Nu letar klubben efter nya ägare, det berättar nyförvärvet Mohammed Saeid för Fotbollskanalen.

- Av det jag förstått försöker ägaren sälja klubben, men det är egentligen det jag fått reda på. De försöker sälja och det är en intressant klubb, säger han.

Hur känner du som ny spelare i klubben kring när sånt här kommer fram?
- Det är sånt som händer. Man får ta det som det kommer. Än så länge har det inte varit något problem. Men jag tror att det kommer lösa sig. Jag är inte orolig över att det kommer bli knas. Förra året kom de trea, kommer de en ny ägare så ser de säkert potential i laget. Så klart är det en allvarlig grej att en klubb som Lyngby håller på att gå i konkurs, men jag tror att det kommer att lösa sig.

Annons

- Tränaren pratade med oss i dag och han sa att det så klart är allvarligt men att han tror att allt kommer gå bra och att allt kommer lösa sig. Men det är klart att man måste ha värsta scenariot i tankarna, speciellt de som har familj och så. Då måste man nog ha en plan B.

En konkurs för Lyngby skulle få stora konsekvenser på det danska ligaspelet. Tipsbladet skriver att klubbens alla matcher som redan spelats kommer att räknas, men att man skulle stå som förlorare i säsongens resterande matcher. Det skulle i sin tur resultera i att serieledande Midtjylland skulle bli de stora förlorarna. Laget har redan mött Lyngby två gånger (två oavgjorda matcher), samtidigt som Bröndby, som ligger tvåa, har en match kvar.

Lyngby, som dessutom har svenske Simon Strand i truppen, ligger just nu tredje sist i ligaspelet. Strand anslöt så sent som för två veckor sedan, och Saeid skrev på några dagar innan det.

Annons
Publicerad 2018-01-18 kl 18:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto