POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERLIGA

Uppgifter: Tibbling utsatt för fysisk konfrontation - var aktuell för att lämna för rekordsumma

Foto: Bildbyrån.

Simon Tibbling kunde i sommar ha lämnat Bröndby för en rekordsumma och flytt till Köpenhamn, uppger BT.
Detta efter en fysisk konfrontation med Bröndbys tränare.
- Det kom som en chock, säger Tibbling till BT. 

Simon Tibbling lämnade sommaren 2017 Groningen för spel med Bröndby i Danmark. Han blev en viktig pjäs på lagets mittfält och var i våras med när laget tampades för guld, men i slutändan blev tvåa i Superligan. Däremot kunde det i sommar ha blivit en flytt till Bröndbys värsta rival - FC Köpenham i Danmark. 

Enligt danska BT ville Köpenhamn, under transferfönstrets sista dag, knyta till sig svensken för en rekordsumma på 19 miljoner danska kronor med bonusar som kunde höja priset till mellan 25 och 35 miljoner danska kronor. Det är drygt 26 miljoner svenska kronor och med bonusarna drygt 34 miljoner kronor till 48 miljoner kronor. 

- Det gick bra. Det var under den sista dagen och de sista timmarna. Jag hade egentligen inte tid att tänka på vad som hände. Det var den 31 augusti - två eller fyra timmar innan fönstret stängde. Det kom som en chock för mig. Jag förväntade mig inte ett bud från FC Köpenhamn, så jag tänkte "okej", säger Tibbling till BT. 

Däremot ville Bröndby förstås inte sälja till sin rival och nobbade budet. 

Enligt BT fanns det en anledning till att Köpenhamn lade budet på Tibbling, liksom Midtjylland som tidigare i sommar också flirtade med svensken om en övergång.

Tibbling blev nämligen, enligt BT, efter en match mot Randers i oktober 2017 konfronterad av Bröndby-tränaren Alexander Zorniger på planen efter slutsignalen. Tidningen skriver att det snabbt blev hetsigt och att Zorniger i slutändan gav Tibbling ett slag i nacken. 

Efter det berättade Tibbling för Bröndbys sportchef Troels Bech att han var ledsen, rädd och chockad efter händelsen. Efter samtal, så förändrade han däremot sin uppfattning om situationen och valde att stanna i klubben, även om konflikten bidrog till intresse från Köpenhamn och Midtjylland den här sommaren. 

- Det som skedde i oktober har jag sedan länge lagt bakom mig. Jag har inte sett klippet själv och jag kommer inte ihåg hur det såg ut. Alex (Zorniger) var inte nöjd med min prestation och så var det. Det är inget jag har lagt energi på, säger svensken till BT. 

- Jag hade bara varit i klubben i två, tre månader. Jag hade startat i två, tre matcher. Jag var inte van vid att vara i Bröndby eller att träna på ett speciellt sätt med en speciell tränare eftersom att han är speciell. Jag kan inte säga något annat. Han är väldigt speciell. Det tog tid för mig att komma in i det, fortsätter Tibbling. 

BT skriver vidare att tränaren Alexander Zorniger inte vill kommentera konfrontationen. 

Fotbollskanalen har sökt Simon Tibbling utan framgång. 

Publicerad 2018-09-27 kl 16:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå