Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Utlånade MFF-löften fick inte lön i Danmark: "Jag får undersöka detta"

Allsvenskan 2021-11-30 kl 17:59

MFF-spelare har inte fått lön av danska Jammerbugt.
Andraligalaget hävdar att det rör sig som om en försening.
- Vad jag har hört själv är det under kontroll, säger MFF-sportchefen Daniel Andersson till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Malmö FF har flera spelare - Aleksander Nilsson, David Edvardsson, Emmanuel Igbonekwu, Mubaarak Nuh, Ismaël Sidibé och Abdramane Djitteye - utlånade till danska andraligalaget Jammerbugt FC. Under tisdagen rapporterade den danska tidningen Nordjyske att klubben inte betalat ut löner till sina spelare. Enligt tidningen är det första gången som spelarna hamnar i den situationen.

Jammerbugt-direktören Søren Als Christiansen försäkrar, för Nordjyske, att det inte rör sig om likviditetsproblem, utan i stället om en försenad överföring. Han tvivlar inte heller på att nye ägaren Klaus-Dieter Müllers engagemang i klubben. 

ANNONS

- Spelarna har lönen på kontot innan jag går hem från kontoret i dag, eller senast i morgon, säger han till Nordjyske och fortsätter:

- Man behöver inte oroa sig för klubbens ekonomi framöver. Det här är ett isolerat fall. Det är fortfarande många saker som vi ska ha på plats i förhållande till en ny ägare och en ny administration. Vi är i en övergångsfas, där vi tittat på budgeten för 2022, som vi måste ta itu med. Vi måste lägga ut lite mer pengar än förväntat, då vi har fått in många spelare, men vi håller på att skära ner och som tur är går vi bra på sponsorsidan. 

MFF-sportchefen Daniel Andersson vet inte så mycket om de uteblivna spelarlönerna. 

- Jag har inte hört något direkt. Jag har också läst det, men jag vet inte var uppgifterna kommer ifrån, vad jag har hört själv är det under kontroll. Vi får se hur det utvecklas. Vi får följa detta noga framåt såklart, säger Andersson till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Har du pratat med era spelare som är där?
- Nej inte i dag, det har jag inte hunnit än. Det var nya uppgifter för mig också, säger han och fortsätter:

- Det är inte bra om de inte sköter... Men jag får undersöka detta vidare. Vi har ett ansvar mot våra spelare såklart, men jag får undersöka detta. Jag vill inte säga mer innan jag har hunnit kolla på det. Men det är klart vi vill ha en stabilitet i det här.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto