Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DANMARK
45v

Utökad expertskatt i Danmark: "Kan behålla de utländska profilerna längre"

Foto: Bildbyrån.

Danska Superligan får redskap för att behålla utländska spelare längre.
Möjligheten att betala expertskatt förlängs från fem till sju år.
- Det ger en konkurrensfördel, säger Midtjyllands administrativa direktör Claus Steinlein till Tipsbladet.

I Sverige förekommer sedan 2012 skattelättnader under en period på tre år för utländska spelare. Den så kallade expertskatten innebär bland annat att en spelare som tjänar över två prisbasbelopp (89 000) i månaden, inte behöver betala skatt på 25 procent av lönen.

Danmark har haft ett generösare system än i Sverige och haft skattelättnader under en femårsperiod för utländska spelare. Nu utökas vad man kallar forskerordningen ytterligare. I slutet av december beslutade det danska folketinget att utöka den perioden till sju år samtidigt som skattesatsen höjdes något, till 33 procent.

 Lagen trädde i kraft den 1 januari i år.

- En expertskatt ger ju mycket bättre arbetsförhållanden. Att man betalar 33 procent i skatt i stället för 60 ger en konkurrensfördel. Om vi har en utländsk spelare som vi vill försöka generera en intäkt på så hade vi varit tvungna att skriva ett femårsavtal men sälja inom tre år. Nu blir tidshorisonten bättre, säger Midtjyllands administrativa direktör Claus Steinlein till Tipsbladet.

Som ett exempel på en spelare som kan påverkas nämner man Odenses svenske anfallare Rasmus Jönsson. Jönsson har i år varit i Danmark i just fem år. Hans kontrakt går ut till sommaren, och tidigare hade alltså klubben behövt höja svenskens lön rejält för att kunna matcha den nettolön han har i dag.  

Publicerad 2018-01-05 kl 18:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons