Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Wesström nobbade intervju - spås ge Alm sparken för andra gången: "Hans dagar är räknade"

Superliga

Det stormar i Odense, och förändringar kan vara på väg att ske.
Nu spås Andreas Alm få sparken av klubbdirektör Björn Wesström - igen.
- Det skulle inte förvåna mig, säger TV3-experten Kenneth Emil Petersen enligt Tipsbladet.

Foto: Bildbyrån.

Odense har fått en mardrömsstart på säsongen och ligger sist i danska högstaligan med endast en inspelad poäng på fem matcher. Under söndagseftermiddagen föll man med 2-0 borta mot Brøndby, och efteråt började det spekuleras kring Andreas Alms framtid och huruvida hans dagar som huvudtränare i klubben är räknade eller inte.

Klubbdirektör Björn Wesström vägrade nämligen att ställa upp på en intervju i TV3:s "Onside" kort efter förlusten. Sedan tidigare var det planerat att den förre AIK-toppen skulle medverka i programmet för att reda ut situationen kring Alm med anledning av den hackiga starten.

ANNONS

Wesströms frånvaro och vägran att medverka valde Kenneth Emil Petersen, tidigare Odense-spelare och numera expert för TV3, att tolka på följande sätt:

- Om man ska dra någon slutsats från det här så kan det mycket väl indikera att saker är på gång att hända i OB. Det skulle inte förvåna mig. De senaste matcherna har helt enkelt varit under all kritik, sa Petersen enligt Tipsbladet.

Enligt Tipsbladet gick Kenneth Emil Petersen därefter hårt åt Odense innan han fick svara på frågan om han tror att Andreas Alm kommer vara kvar som huvudtränare nästa vecka.

- Nej. Det tror jag inte, svarade Petersen kortfattat.

Även Stig Tøfting, tidigare dansk landslagsspelare, spådde att Andreas Alm mycket väl kan komma att förlora sitt jobb inom kort.

- Jag tolkar det inte direkt som att Alm får sparken för att han (Björn Wesström) inte vill ställa upp. Men jag tror att hans dagar är räknade. Det är ingen raketforskning att när man som fotbollstränare inte vinner matcher, då riskerar du att få sparken, sa Tøfting.

ANNONS

Andreas Alm tog över Odense förra sommaren och ledde laget till en mittenplacering i fjol. Nu återstår det att se hur länge 49-åringen, som tidigare har tränat AIK, Velje BK samt BK Häcken, blir kvar på sin huvudtränarpost i Danmark.

När Alm fick sparken av AIK 2016 var Björn Wesström sportchef. Nu kan den historien alltså upprepa sig, fast i Odense.

Publicerad 2022-08-14 kl 22:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto