Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Wesström om Eriksen: "Handlar inte om vad vi kan erbjuda i pengar"

Superliga 2022-01-10 kl 21:36

Christian Eriksen siktar mot VM i Qatar.
Då drömmer Odense-supportrar om en återkomst. 
- Hans val kommer att avgöras av hur han tror att han kan nå landslaget på bästa sätt, säger OB:s fotbollsdirektör Björn Wesström till BT

Foto: Bildbyrån.

Förre AIK-sportchefen och vd:n Björn Wesström inledde den 1 januari i år sitt arbete som fotbollsdirektör i den danska klubben Odense BK. I en intervju med BT berättar Wesström om hur han ser på den danske landslagsstjärnan Christian Eriksens situation. 

- Hans val kommer att avgöras av hur han tror att han kan nå landslaget på bästa sätt. Är det i OB, ja, då är vi här. Det är inga problem, säger han till BT. 

Christian Eriksen, som drabbades av hjärtstillestånd under EM förra sommaren, bröt nyligen med Inter, då han opererat in en hjärtdefibrillator, vilket inte är tillåtet att spela med i Italien. Eriksen har vid ett par tillfällen tränat på just OB:s anläggning, då han är född i Middelfart på Fyn och har en bakgrund i klubbens akademi.

ANNONS

Samtidigt har Eriksen uttalat sig om att han siktar på VM i Qatar senare i år och möjligen vill han därmed hellre spela på lite högre nivå ute i Europa. 

Wesström menar att det är den danska klubbens sportchef Michael Hemmingsen som sköter kontakten med världsstjärnan. 

Michael är den som har den dialogen med både agent och spelare. Jag har ingen relation med Eriksen, så för mig är det bättre att någon som har det har dialogen med honom. Det är bättre för OB än för mig att presentera mig. En sådan övergång kan bara vara möjlig om den bygger på relationer, säger han och fortsätter:

Det handlar inte om vad vi kan erbjuda i pengar. Han vet vad han kan få och vet på vilken nivå OB betalar. Det handlar mer om andra saker, om familjen och framtiden. 

ANNONS

Eriksen har även kopplats ihop med klubbar som Ajax, Monaco och Tottenham. Nyligen uttalade sig Spurs-tränaren Antonio Conte så här om dansken:

Jag har inte pratat med Christian senaste tiden. Det var kul att se honom på en plan igen, att se honom kicka med en boll. Vi pratar om en väldigt skicklig spelare, men speciellt en toppenmänniska, sa Conte enligt Football-Italia och fortsatte:

- Det som hände i somras var verkligen inte bra. Det var inte heller bra för personerna som har jobbat med honom och känner honom. Jag var rädd när det hände. Men nu, att se honom vara redo att spela fotboll igen är goda nyheter. För Christian är dörren alltid öppen.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto