Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Wikström om flytten till Bröndby: "Jag vill spela här och nu - det är min plan"

Superliga

Från lån hos AFC Eskilstuna till storklubben Bröndby.
För Fotbollskanalen berättar Rasmus Wikström om flytten - där målet är solklart.
- Jag vill spela här och nu - det är min plan, säger 20-åringen.

Foto: Bildbyrån

På onsdagen bekräftade IFK Göteborg och Bröndby att klubbarna kommit överens om en övergång för 20-årige Rasmus Wikström, som spenderat våren på lån i AFC Eskilstuna.. Mittbacken har skrivit på ett avtal som sträcker sig till sommaren 2025. När Fotbollskanalen når talangen timmar efter att affären offentliggjorts är han glad över att allting föll på plats.

- När danska mästarna hör av sig blir det genast intressant. De kommer spela väldigt mycket matcher i år med ligan, cupen och eventuellt Champions League - minst Europa League. Så det är mycket matcher för en storklubb som har en bra personlig plan för mig, säger han.

Annons

Hur ser deras personliga plan ut för dig?
- De har skrivit ett långt kontrakt med mig på fyra år och man kanske behöver lite tid att acklimatisera sig här. När jag har gjort det och är redo för att spela… Det kan vara idag och det kan vara om en lite längre tid framöver. Men de tror väldigt mycket på mig och att det kan bli väldigt mycket. Så någon gång kommer jag slå igenom här - hoppas både jag och Bröndby.

Hur har processen sett ut från första kontakten till idag?
- Jag har inte haft så mycket kontakt med dem. Det är mer min agent som haft kontakten med Bröndby. Men jag vet att de följt mig hela året, varje match jag har spelat.

I samband med att övergången presenterades sa Blåvitts sportchef Pontus Farnerud följande:

- Det är alltid dubbla känslor när en av våra egna unga spelare säljs vidare till andra klubbar. Danmark har skaffat sig ett övertag gentemot svenska klubbar och spelare där ekonomin är en viktig faktor. Detta är ytterligare ett bevis på att vi genom vår akademiverksamhet fortsätter att leverera, och detta ger möjligheten för någon annan från akademin att få chansen i A-truppen.

Annons

Wikström avslöjar att Blåvitt lade fram ett nytt kontraktsförslag – som nobbades.

- De erbjöd mig ett avtal, men mer än så behöver vi inte ta om det, säger han kort.

Hur känns det att flytta utomlands och lämna all trygghet?
- Jag har gjort det här för jag känner mig redo för det, så det ska bli kul. Sedan är det klart att det är tråkigt att lämna alla där hemma. Flickvän, familj och vänner. Men jag har gjort det här valet och tycker att det ska bli jäkligt kul.

Och det är ju närmare hem till Göteborg från Köpenhamn än Eskilstuna…
- Haha, precis. Så jag har närmare hem nu än vad jag hade för en vecka sedan.

Vad har du för personligt mål med den här flytten?
- Det är givetvis att ta en plats i år. Det är det ”mindsetet” man måste ha och det tror jag är möjligt. Jag tror på mig själv och känner mig i bra form och kommer bli bättre på alla delar ju längre säsongen går. Så jag vill spela här och nu - det är min plan.

Annons
Publicerad 2021-07-29 kl 16:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto