Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Yakob: "Det har varit jobbigt"

Superliga

Kevin Yakob missade hela säsongen.
23-åringen hoppas vara tillbaka i höst, men tar inget för givet.
- Jag vill vara försiktigt med prognoser, säger Århus-spelaren till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

För nästan exakt ett år sedan meddelade Kevin Yakob att han drabbats av en korsbandsskada. Olyckan hade varit framme i landslagsdebuten för Irak den 16 juni 2023.

Och den förre Århus offensive pjäs har varit borta sedan dess.

- Det har varit jobbigt. Jag kände att jag var på en bra plats i Århus och hade gjort en bra säsong. Jag kände att jag skulle bygga vidare på det, så skadan kom lite olägligt. Jag får tänka att jag har gjort det förr och kan göra det igen, säger Yakob till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Jag vet vilka egenskaper jag besitter och vilken kvalitet jag håller. Nu handlar det om att komma tillbaka och bli så bra som möjligt i knäet. Resten vet jag att jag löser, men det får ta den tid det tar. Jag är bara 23 år gammal och har en lång karriär framför mig.

Annons

Sommaren 2022 lämnade den offensive pjäsen Blåvitt för spel i Danmark. Under sin första säsong i Århus svarade han för fem mål och sex assist på 27 tävlingsmatcher.

Korsbandsskadan är den andra i karriären. Han drabbades av samma åkomma för fem år sedan.

Nu är han på bättringsvägen.

- Det är en stor skada och saker med knäet har behövts åtgärdats. Det går ändå bra, även om det tar längre tid än väntat, säger Yakob.

Varför tar det längre tid än väntat?
- Det är andra gången (som jag drabbas av en korsbandsskada). Det var en stor operation och man kan inte riktigt styra hur knäet reagerar på olika saker. Ibland har jag behövt ta det lite lugnt och sakta ned, att ge knäet tid att läka mer, säger Yakob och fortsätter:

- I mitt fall har det tagit lite längre tid eftersom jag vill att det ska gå rätt till. Jag vill inte stressa någonting, jag vill inte komma tillbaka när jag inte känner mig helt redo. Jag har lyssnat på knäet. Det har ändå gått elva månader sedan jag genomgick operation.

Annons

Så, när kan Yakob vara tillbaka? Han siktar på comeback nästkommande säsong. Gärna under hösten.

- Jag vill vara försiktigt med prognoser, för jag har haft flera prognoser innan. Men jag hoppas att det inte blir för sent, under höstsäsongen hoppas jag vara tillbaka. 

Publicerad 2024-06-21 kl 11:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto