Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Alvbåge om division 1 och nya satsningen: "En utbildning för att bli världens bästa målvaktstränare"

John Alvbåge spelar i division 1 nästa säsong.
Samtidigt påbörjar han en ny satsning - mot att bli målvaktstränare.
- Jag kommer att gå en utbildning för att bli världens bästa målvaktstränare, säger han till Fotbollskanalen. 

John Alvbåge, som bland annat har en bakgrund i IFK Göteborg och Örebro SK i svensk elitfotboll, lämnade efter förra säsongen IK Sirius och blev under torsdagskvällen presenterad av division 1-klubben Lindome Gif, som i fjol blev tia i division 1 södra. 

Alvbåge, som i början av augusti blir 38 år gammal, har skrivit på ett kontrakt över 2021 och säger så här om flytten: 

- Det är lite olika anledningar och man har fått värdera lite allt möjligt om man säger så. Dels är det för att jag vill ha kul. Fotboll är roligt och jag har alltid byggt min karriär på att jag älskar det jag gör och att jag tycker det är roligt att vara målvakt, men senaste året och åren innan har jag kanske inte haft jätteroligt fotbollsmässigt, så det är det man värderat, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

37-åringen menar att han övervägde tre olika alternativ innan kontraktsskrivningen med Lindome.

- Nummer ett var att avvakta lite och se om det skulle dyka upp något på elitnivå på västkusten. Förra året blev jag ju klar för Sirius i mars, så det alternativet var att vänta och se om det skulle bli någon skada eller om någon skulle vilja förstärka målvaktsposten. Nummer två var att lägga av helt, men det ville jag inte, då jag känner att jag har passionen, glöden och glädjen för att fortsätta. Därmed såg jag ingen anledning till att sluta, säger han och fortsätter:

- Det tredje alternativet var att gå ner i divisionerna, som jag kanske inte tänkte att jag skulle göra först, men när jag träffade Dane (Ivarsson, manager i Lindome) och pratade med honom var det mycket som klaffade. Jag fick förklarat för mig vad Lindome är för förening och lag. Sedan har jag tränat med dem och ser att det är duktiga spelare och att de spelar på ett intressant vis som jag också tror att jag kan utvecklas i. Jag vill inte bara stå still och varva ner. Jag tror fortfarande att jag kan utvecklas i en miljö som Lindome och att vi kan utvecklas som ett lag. 

ANNONS

Alvbåge menar samtidigt att han främst prioriterat glädjen med fotbollen i klubbvalet. 

- Jag vill inte använda ordet varva ner, då jag i stället ser det som en ny utmaning. Jag har aldrig spelat i division 1, men i division 2 en gång i tiden för många år sedan. Vem som helst vet att division 1 inte är Serie A, men jag är 37 år och har spelat på högre nivå tidigare. Det är kul att få vara en bidragande faktor i ett lag och jag tycker att det ska bli roligt. Glädjen är lika stor över att spela i division 1. Jag har kanske inte jättemånga år kvar och då känner jag att jag vill ha det riktigt roligt, vilket jag kan ha i Lindome. 

Målvakten berättar också att han framöver siktar på att utbilda sig till målvaktstränare. Han vill gå den högsta internationella utbildningen för målvaktstränare, men får börja med att utbilda sig via Svenska Fotbollförbundet. Det kan han också få hjälp med av Lindome. 

ANNONS

- De har väldigt duktiga utbildare i Lindome och en bra tränarstab. Jag kommer att gå en utbildning för att bli världens bästa målvaktstränare och för att ta nästa steg. Det lockade också, då det ska bli kul att bli en bättre ledare och tränare eftersom att jag känner att jag kan ha mycket att dela med mig av i framtiden. Lindome kan hjälpa mig med det på så sätt. Det blir ett levande bollplank. 

Alvbåge berättar att första kursen, som han planerar att gå, börjar i höst. 

- För att få den absolut högsta målvaktstränarutbildningen, som är internationell, behöver du grundutbildningarna för vanliga tränare också. Jag får börja där, men jag är glad över att Lindome kan hjälpa till också, säger han. 

- Förhoppningsvis kan jag bli som Walter Zenga eller Nuno Espírito Santo. Jag får ta ett steg i taget och göra en bra säsong med Lindome. 

ANNONS

Alvbåge har sedan tidigare haft en lång karriär i flera svenska elitklubbar. Målvakten har bland annat tillhört Örebro SK och IFK Göteborg i två olika sejourer, men även danska Viborg FF, MLS-laget Minnesota United, norska Stabaek och cypriotiska klubbarna Omonia och Nea Salamis på utländsk mark.

Publicerad 2020-01-30 kl 21:41

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto