POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ETTAN

Division 1-spelare häktad för medhjälp till mord

Foto: SCANPIX

En division 1-spelare med landslagsmeriter sitter häktad för medhjälp till mord.
Enligt åklagaren är han tillsammans med tre andra män skyldig till en gängrelaterad dödsskjutning i Sundbyberg, rapporterar Expressen.

I förra veckan häktades en division 1-spelare misstänkt för medhjälp till mord. Spelaren har landslagsmeriter.

Mordet skedde den 22 januari i Sundbyberg. En man i 25-årsåldern besköts med automatvapen när han färdades i sin bil. Mannen tog sig till sjukhus men avled där av sin skador. Tre män har sedan tidigare suttit häktade för mordet och division 1-spelaren häktades alltså i förra veckan, rapporterar Expressen.

- Han är häktad för medhjälp till mord. I nuläget kan jag inte säga något om vilken roll jag anser att han har haft, säger åklagare Olof Calmvik till DN.

Enligt Expressen så kopplade polisen tidigt samman dådet med ett dubbelmord på ett kafé i Rinkeby.

Även det uppmärksammade dubbelmordet i Hallonbergen kopplas ihop med dödsskjutningen den 22 januari. Expressen skriver att mycket pekar på att ett av offren i dubbelmordet vittnat i utredningen kring det mordet.

Åklagare i båda fall är Olof Calmvik. Han bekräftar för tidningen att två av de misstänkta för morden i Hallonbergen kommer att begäras häktade för mordet i Sundbyberg.

RÄTTELSE: I en tidigare version av denna artikel stod det att den häktade mannen var en allsvensk spelare. Fotbollskanalen har kontrollerat detta med klubben i fråga och en representant för den allsvenska klubben säger att spelaren sedan en längre tid tillbaka inte tillhör klubben och att han aldrig tillhört A-laget. Senast mannen spelade var i division 1.

Publicerad 2017-03-22 kl 17:51
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå