POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DIVISION 1
2v

Kulusevski till Juventus - övergången ger mångmiljonbelopp till Brommapojkarna

Foto: Bildbyrån

Dejan Kulusevski är klar för Juventus i en affär som kan bli så stor som 460 miljoner kronor.
Det gör att hans moderklubb Brommapojkarna får ett välkommet tillskott i kassan, då Gazzetta dello Sport menar att BP har rätt till tio procent av övergångssumman.

Dejan Kulusevski är klar för den italienska storklubben Juventus och övergångssumman kan landa på så mycket som som 44 miljoner euro, cirka 460 miljoner kronor.

Övergången gynnar även Kulusevskis moderklubb Brommapojkarna, som 2020 kommer att spela i division 1. Gazzetta dello Sport rapporterade under torsdagen att BP har rätt till 10 procent av övergångssumman, medan Sportbladet rapporterade att deras procent ligger mellan 5-10. Klubben har även rätt till den solidaritetsersättning som går till klubbarna som fostrat spelaren mellan åldrarna 12 och 23, som alltid är fem procent av övergångssumman. Affären kan alltså ge BP mer än de 20 miljoner kronor de fick för Jack Lahnes flytt till Amiens, vilket var klubbens största försäljning någonsin.

Kulusevski själv berättade i podcasten Lundh att BP har rätt av en del av övergångssumman på hans flytt från Atalanta, där han även berättade att de fick en miljon kronor för flytten till Italien.

- De förtjänade ju det. Men de kommer få mer i framtiden, för de får typ några procent när jag säljs vidare till andra klubbar. De kommer få mer, sa han i podcasten.

Fotbollskanalen har sökt BP:s ordförande Fredrik Bergholm utan framgång. Fotbollskanalen har varit i kontakt med BP:s sportchef Fredrik Dahlin, som hänvisar frågor gällande Kulusevskis stundande övergång till Juventus till Bergholm.

Publicerad 2020-01-02 kl 09:57
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå