Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Landskrona riskerar straffas efter missen: "Aldrig hänt tidigare"

ettan

Landskrona Bois riskerar att straffas efter att ha glömt att skriva upp spelaren Adi Nalic i laguppställningen mot Mjällby. 
- Det är ett administrativt fel och den mänskliga faktorn. Det har aldrig hänt tidigare, säger tränaren Agim Sopi till HD.

Foto: Bildbyrån

Mötet mellan Landskrona Bois och Mjällby i division 1 södra slutade oavgjort, 1-1. Efterspelet har dock handlat om en helt annan sak sedan det upptäcktes att inhopparen Adi Nalic inte fanns med i den officiella laguppställningen.

- Vi har pratat med förbundet och det ska mycket till för att de ska ändra på resultatet. Vi har fått berättat för oss att det lär bli en straffavgift. Vi har haft 18 man i truppen och inte gjort något fel, sen att Mjällby vill ta tre poäng på skrivbordet är en annan sak. Alla kan göra misstag och det här är ett administrativt fel, säger tränaren Agim Sopi till Helsingborgs Dagblad.

Annons

Mjällbys sportchef Hans Larsson var allt annat än nöjd efter missen.

- Det borde vara glasklart. Det får inte vara okej att en avbytare kommer in på planen och har en direkt avgörande påverkan på matchen när han inte ens finns med i laguppställningen, säger han till BLT.

Enligt Lars Helmersson på svenska fotbollförbundet är det troligast att Bois bötfälls. I tävlingsbestämmelserna står det följande:

Om spelaren är obehörig endast till följd av ett administrativt misstag, bestående i exempelvis föreningens underlåtenhet att registrera spelaren i föreningens medlemsmatrikel, föreningens underlåtenhet att anteckna spelaren på spelarförteckningen (laguppställningen, reds anm) eller då spelaren deltog i spel som amatör trots krav på spelaravtal, eller om andra särskilda skäl föreligger ska fastställande av resultatet 0-3 ersättas med att den felande föreningen åläggs straffavgift om högst 25.000 kr.

Annons
Publicerad 2017-05-22 kl 13:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto