Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DIVISION 1
5d

Officiellt: Klubbikon lämnar Gefle - tröjnumret pensioneras: "Oerhört hedrad"

Foto: Bildbyrån.

Jonas Lantto berättade nyligen att han lämnar Gefle.
Nu pensionerar föreningen klubbikonens tröjnummer.
- Jag känner mig oerhört hedrad, säger han i en kommentar på hemsidan. 

Jonas Lantto, 31, anslöt redan inför säsongen 2007 till Gefle från Kiruna, men lämnar nu föreningen som en av de största i Gefles historia. Lantto gjorde 274 allsvenska matcher för klubben, flest i föreningens historia, men meddelade i november att han tackar för sig i och med klubbens uttåg från superettan till division 1. 

Nu meddelar Gefle, via sin hemsida, att klubben pensionerar Lanttos tröjnummer - 17 - och att hans tröjnummer kommer att ramas in och hängas upp på Gavlevallen. Det är också första gången i klubbens historia som ett tröjummer pensioneras. 

- Jag känner mig oerhört hedrad av att mitt nummer kommer pensioneras i Gefle IF. Det var inget jag ens kunde tänka tanken om när jag kom till klubben 2007. Jag känner en enorm stolthet att jag representerat klubben i så många år och i så många matcher och Gefle IF kommer alltid vara laget i mitt hjärta, säger Lantto i en kommentar på föreningens hemsida.

Vidare meddelade också Gefle att klubbens supportrar har möjlighet att hedra Lantto under nästa säsong för hans långa sejour i klubben. 

Lantto har ännu inte gjort klart med en ny klubb, men berättade tidigare i höst att han helst ser sig själv framöver på minst "superettan-nivå".

- Jag vill spela minst på superettan-nivå. Vi har pratat om det hemma och kan tänka oss att flytta, vi har egentligen inte några rötter i Gävle, våra familjer är ganska utspridda över Sverige. Vad det blir får vi se, sa han till Gefle Dagblad då. 

Publicerad 2018-12-05 kl 15:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons