POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DIVISION 1

Officiellt: Pelle Olsson tar över som tränare i division 1-klubb

Foto: Bildbyrån

Pelle Olsson tar över som huvudtränare i division 1-klubben Sandvikens IF - och blir även sportchef samt huvudansvarig för föreningens akademi-/ungdomssatsning.
- Hemma i Gästrikland igen, det känns bra, säger Olsson.

Pelle Olsson fick sparken av den dåvarande allsvenska jumbon AFC Eskilstuna i våras. Sedan dess har tränaren varit utan jobb. Men nu har Olsson fått ett nytt uppdrag. 54-åringen går in i flera roller i division 1-klubben Sandvikens IF:s organisation.

Klubben ligger strax ovanför nedflyttningsstrecket i division 1 norra. Olsson blir ny huvudtränare och den tidigare tränaren Stefan Lundin fortsätter som assisterande. Olsson kommer dessutom att ha rollen som sportchef samt huvudansvarig för föreningens akademi-/ungdomssatsning. Olsson har skrivit på för resten av den pågående säsongen, och tre år efter det.

- Jag är glad över att vara här. Hemma i Gästrikland igen, det känns bra, säger Olsson.

Sandviken har som ambition om att inom några år spela elitfotboll och siktar högt. Men kortsiktigt så är målet att rädda kvar klubben i division 1, även om Pelle Olsson menar att satsningen inte är beroende av det.

- Klubben har en stabil grund att stå på. Det står inte och faller med det. Vi ska givetvis göra allt vi bara kan för att undvika det, men det står inte och faller med det.

Pelle Olsson är en ikon i Gästriklandsgrannen Gefle. Mellan 1996 och 2002 samt 2005 till 2013 var han tränare i klubben och under den andra sejouren etablerade Olsson laget i allsvenskan.

54-åringen menar att det från början var svårt att vänja sig vid tanken att jobba för Sandviken, men efter att ha följt laget de senaste veckorna har det växt på honom.

- Jag har följt laget och även om jag kanske från början behövde lite tid att vänja mig vid tanken att jag skulle jobba i Sandviken efter så många år i Gefle så har idén känts allt bättre allt efter som. När jag sett laget och fått insikt om klubbens struktur och potential.

Enligt GD fanns Olsson med i diskussionen om att ersätta Thomas Andersson i somras men Gif valde då Poya Asbaghi.

Publicerad 2017-10-02 kl 14:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå