POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ELITETTAN
5d

Första spelaren av 14 klar – Kungsbacka DFF lever vidare

Foto: Bildbyrån.

I söndags höll Kungsbacka DFF ett extra årsmöte där en tillfällig ordförande utsågs.
Och under gårdagen skrev lagets första spelare på.
- Nu är det gasen i botten som gäller, säger nye ordföranden Fredrik Kessler till TT.

Tidigare i år meddelade Kungsbacka DFF, som i fjol åkte ur damallsvenskan, att föreningen riskerar att försvinna. Men efter ett extrainsatt årsmöte i slutet av förra månaden klubbades det igenom att KDFF lever vidare som fotbollsförening.

I söndags hade klubben ytterligare ett extra årsmöte där stommen till nya styrelsen valdes. Fredrik Kessler klubbades in som tillfällig ordförande och Per Flakberg fick förtroendet som vice ordförande.

Och under gårdagen, måndag, skrev den första spelaren, Elin Flakberg, på för klubben som nästa år spelar i elitettan. Tränaren, Per-Arne Lundqvist, säger till TT att han har en ganska gedigen lista på spelare som han har kontakt med. Men för att laget ska kunna vara redo för premiären i elitettan, mot Jitex 4 april, behövs en trupp på minst 14 spelare.

- Det vore att ljuga att inte säga att det var en utmaning. Men vi fick vårt första kontrakt klart i dag och sedan har vi dialog med ganska många. Vi hade en mer gedigen lista än vad jag trodde. Sedan har vi kort om tid, och så mycket pengar har vi inte, men vi får titta på alternativa lösningar, säger Fredrik Kessler till TT.

Kessler kommer att vara ordförande fram till det ordinarie årsmötet den 15 mars – och säger att ett delmål är att framöver återgå till föreningens tidigare koncept, att jobba närmare med klubbar i närheten.

- För oss finns det inget annat än att vi har ett lag den 4 april när serien sätter igång. Och till årsmötet har vi sagt att minimum är att vi har klart med fem personer i styrelsen och fem personer i en arbetsgrupp, säger Kessler.

Publicerad 2020-02-11 kl 10:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå