Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

LB07 ser ut att dra ur sitt lag i Elitettan: ”Vi har jobbat i motvind”

Elitettan

LB07 kommer att dra ur sitt elitettan-lag, enligt Sydsvenskan.
Missräkningen med den uteblivna sammanslagningen med MFF slog hårt.
- Det blev jättetyst från sponsorerna som varit så positiva. Vi har jobbat i motvind, säger ordföranden Robert Lenir till tidningen.

Foto: Bildbyrån

LB07 och Malmö FF:s styrelser föreslog gemensamt att klubbarna skulle ingå i ett samgående mellan klubbarna. Förslaget gick ut på att klubbarna skulle samarbeta och att MFF skulle ta över LB07:s elitlag på damsidan, som förra året spelade i damallsvenskan. Ett av skälen som källor till Fotbollskanalen uppgav var att LB07 hade svårt att försörja ett lag i damallsvenskan.

Men förslaget röstades ner på ett extrainsatt årsmöte för MFF och LB07 åkte ur damallsvenskan. Nu ser det också ut som att föreningen kommer att försvinna även från elitettan. Enligt Sydsvenskan kommer klubben dra ur sitt lag från serien. Föreningens ordförande Robert Lenir vill inte bekräfta nyheterna, då ansökan om att dra ur laget inte formellt är inskickad än, men menar att beslutet är nära. Även klubbens F19-lag ska läggas ner, enligt Sydsvenskan.

ANNONS

- Vi hade en plan B om det inte blev sammanslagning med MFF, men vi tappade hela hösten i sponsorarbetet. Alla avvaktade. Ett nej från MFF tog hårdare än vi trodde. Det blev jättetyst från sponsorerna som varit så positiva. Vi har jobbat i motvind, säger han till tidningen.

Lenir menar att klubben i övrigt ”mår hur bra som helst” men att det inte går att få ihop ett lag i elitettan med rådande förutsättningar. Han är också besviken över att MFF-ledningen inte fick igenom förslaget om samgåendet.

- Det var deras jobb. Det kunde de hanterat bättre, men de var väldigt tysta. Vi hade gjort vår läxa väl. Vi såg en stor vinst i vår förening att våra tjejer skulle få syssla med fotboll som yrke. Det kunde vi inte ge dem.

LB07 kommer vid utdragning att anmälas i den lägsta serien, vilket gör att de kommer att ställas mot inga mindre än Malmö FF:s nystartade damlag i division 4.

ANNONS

- Om inriktningsbeslutet nu följs, är det en av tankarna att vi ska försöka efteranmäla ett lag i lägsta serien, säger Lenir.

LB07 tog sig första gången upp i samallsvenskan 2017, efter att klubben spelat i elitettan i fyra år. Efter det höll sig laget kvar i tre år innan degraderingen 2019.

Publicerad 2020-02-05 kl 21:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto