Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

MFF:s medlemmar nobbade LB07: "Klart det är en besvikelse"

51v

Det blev inget samgående mellan MFF och LB07.
Men LB07 hänger inte läpp över beslutet, även om det var ett dråpslag.
- Det är en besvikelse för oss, säger ordföranden Robert Lenir till Fotbollskanalen.

Tidigare i höstas lade Malmö FF:s styrelse fram ett förslag om en sammanslagning med LB07. I tisdags fattades beslut i frågan på ett extrainsatt årsmöte. MFF:s medlemmar var kraftigt emot förslaget och på mötet röstade 1090 personer ”Nej” av 1405 röstberättigade. Samtidigt röstade medlemma för att starta ett damlag, men i MFF:s regi.

LB07:s ordförande Robert Lenir var på plats på mötet och röstade i frågan, han är nämligen medlem i MFF. Med en dags distans till mötet konstaterar Lenir att det bara är att köpa läget.

- Det är som det är. Supportrarna har sagt sitt och de (medlemmarna) var positiva till att starta damlag, men inte med oss. Det är klart att det är en besvikelse för oss, men nu har supportrarna sagt sitt. Det är bra att de har gjort det, säger han till Fotbollskanalen.

- Vi tycker fortfarande att det här är ett jättebra förslag. Men supportrarna har sagt sitt. Vi går vidare. Det är bara positivt att man nu slår ett slag för damfotboll och att man tog det beslutet.

I och med att det inte blev en sammanslagning får inte LB07, som har det jobbigt ekonomiskt, ta del av de 8 miljoner som MFF sagt, enligt SVT, att man ska satsa på damverksamhet nästa år. Lenir menar dock att det blir ett oförändrat läge för den ekonomiskt pressade föreningen.

ANNONS

- Ekonomin påverkas inte nämnvärt. Vi har hela tiden varit öppna med att det här är ett bra förslag, både för LB och MFF. Vi har saker och ting i vår verksamhet som passar jättebra in i MFF:s verksamhet och vice versa. Vi hade kompletterat varandra jättebra. Vi har hela tiden tänkt att vi kör på som vanligt här. Naturligtvis hade en sammanslagning gett helt andra möjligheter.

Vad för möjligheter?
- Möjligheterna för ungdomar Malmö att titta på vår breddverksamhet hade gett dem helt andra möjligheter att välja när man vill satsa mer på elitnivå. Vi hade sett möjligheter för tjej- och damsidan och att vi hade blivit en väldigt stor förening när gäller träningsytor och träningstillfällen. Vi hade blivit en helt annan aktör i föreningslivet i Malmö. Det är det som vi har tittat på, att ge så bra möjligheter för våra ungdomar i Malmö att kunna utbilda sig till fotbollsspelare. Vi såg möjligheten i att vi har bredden och kompetensen på den medan MFF naturligtvis en helt annan genomslagskraft i varumärke. Vi såg bara att det var positivt för våra föreningar och det var det som var vår ingångspunkt   

ANNONS

Lenir konstaterar att LB07, som åkte ur damallsvenskan, nu får fortsätta i samma hjulspår som tidigare.

- Det här beslutet förändrar inte vår verksamhet nämnvärt. Vi hade ändå planerat för 2020 och 2021. Vi kör på och vi kommer informera våra medlemma om att vår verksamhet kommer att fortgå precis som vanligt med de utmaningarna vi har här. Vi ser positivt på det hela.

Publicerad 2019-11-27 kl 12:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto