Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Edvin Erfanian ny tränare för Umeå IK

Elitettan

Umeå IK, som åkte ur damallsvenskan, har hittat en ny tränare.
Det handlar om Edvin Erfanian, som lyfta upp från F19-laget.
- Det känns såklart bra, säger han i en kommentar på klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån.

Umeå IK trillade ur damallsvenskan och kommer nästa år att spela i elitettan. Under ledning av en ny tränare.

Klubben meddelar på sin hemsida att Edvin Erfanian född 1996, lyfts upp från F19-laget och tar över huvudansvaret för A-laget.

- Det känns såklart bra. UIK är ett lag med en stor historia som de flesta känner till vilket gör det hela extra inspirerande. Efter att ha jobbat inom juniorverksamheter fyra år i rad nu känns det som en passande utmaning att ta klivet till att leda seniorer på elitnivå, säger han i ett uttalande på klubbens hemsida.

Sportchef Jörgen Crovin:

-Vi har haft förmånen att få ha Edvin som huvudansvarig för vårt F-19 lag under 2 år och sett hur han utvecklat spelare på ett starkt sätt och därmed också nått 2 imponerande guld. Som ett resultat av detta så har båda parter nu enats om ett 2-årsavtal där Edvin blir huvudtränare för vårt A-lag. Det känns väldigt lyckat och skönt att få fortsätta resan med Edvin och därmed ges också spelarna en välutbildad, engagerad och noggrann tränare som ser spelarutveckling som en förutsättning för att kunna nå resultat längs vägen, säger han i en kommentar på klubbens hemsida.

ANNONS
Publicerad 2022-12-06 kl 17:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto