POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

19 miljoner till svenska klubbar för EM-spelare – MFF och Hammarby bäst betalda

Foto: Bildbyrån

Det lönar sig allt mer för klubblagen att ha med spelare i landslagens slutspel. UEFA har delat ut 19 miljoner kronor till svenska klubbar för spelarna som var med i EM-kvalet och slutspelet.

De senaste åren har klubblagen jobbat hårt med att få högre ersättning för spelare på landslagsuppdrag, vilket UEFA har gett med sig på. Idag släpptes en lista på exakt hur mycket varje klubb har fått, där alla klubbar fick dela på totalt 1,4 miljarder kronor.

Pengarna gäller för EM 2016, inkluderat kvalspelet år 2014 och 2015. Slutspelet ger klart bättre betalt och klubblagen delas in i tre olika grupper, där den bästa gruppen får bäst betalt. Svenska klubbar räknas i mellankategorin.

Den klubben som tjänat mest är Juventus med totalt 32 miljoner kronor. Av de 32 miljonerna är ungefär en tiondel för kvalspelet, 3,4 miljoner.

När det gäller Sverige så får tio klubbar dela på 18,7 miljoner kronor. De som har fått mest ersättning är Malmö FF (4 miljoner) och Hammarby (3,6 miljoner).

De allsvenska spelarna som var med i slutspelet, och därmed gav högst ersättning, var Patrik Carlgren (AIK), Haukur Hauksson (AIK), Emir Kujovic (IFK Norrköping), Arnor Ingvi Traustason (IFK Norrköping), Kari Arnason (Malmö FF), Oscar Lewicki (Malmö FF), Runar Mar Sigurjonsson (GIF Sundsvall), Birkir Mar Saevarsson (Hammarby), Ögmundur Kristinsson (Hammarby), och Hjörtur Hermannsson (IFK Göteborg).

Svenska klubbars ersättning för EM 2016:
Avrundat till en decimal

Malmö FF: 4 miljoner
Hammarby: 3,6 miljoner
AIK: 3 miljoner
IFK Norrköping: 2,9 miljoner
IFK Göteborg: 2,2 miljoner
GIF Sundsvall: 2 miljoner
BK Häcken: 440 000 kronor
Helsingborgs IF: 410 000 kronor
Assyriska: 120 000 kronor
IF Elfsborg: 64 000 kronor

Publicerad 2017-02-02 kl 11:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå