Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EM 2016

Ancelotti: "Har sett Gareth förändras mycket"

Foto: SCANPIX

Under sin tid i Real Madrid fick Carlo Ancelotti se Gareth Bale växa.
- Jag har sett Gareth förändras mycket under de senaste åren, skriver den italienske tränaren i en kolumn i The Telegraph.

Carlo Ancelotti är en av få tränare som har coachat kvällens två stora stjärnor i mötet mellan Portugal och Wales, Cristiano Ronaldo och Gareth Bale.

I en kolumn i The Telegraph skriver den förre Real Madrid-tränaren om sina gamla adepter. Bland annat avslöjar han att Ronaldo var enträgen med att få spela på vänsterkanten, medan Gareth Bale var betydligt mer flexibel.

- Det är två olika spelare, trots flera uppenbara likheter. I Madrid spelade jag Cristiano till vänster och Gareth till höger, för det var det som var bäst för laget. Gareth kan spela på flera anfallspositioner om du vill det. Cristiano ville alltid spela till vänster, för det var den positionen han kände var bäst för honom, skriver Ancelotti.

Bale har lett sitt lag fram till semifinalen och gjort starkt avtryck under turneringen. Något som inte förvånat Ancelotti.

- Jag har sett Gareth förändras mycket under de senaste åren. Man kan se att han har mycket mer självförtroende nu. Han är nöjd med sin roll i Real Madrid och har haft en bra säsong.

Den erfarne tränaren pekar också på att de båda har ledaregenskaper. Ancelotti tycker att det främst märktes i straffläggningen mot Polen.

- Jag såg straffavgörandet mellan Portugal-Polen och Tyskland-Italien. Där kunde man se att Ronaldo gick i bräschen och tog den första straffen. Tro mig, när det kommer till straffar är det svårt som tränare. Du kan aldrig tvinga en spelare att ta en straff. Ibland måste du övertala dem, säger Ancelotti och minns tillbaka till Champions League-finalen 2003 när hans Milan ställdes mot Juventus i ett straffavgörande.

- Jag hade stora problem att få ihop fem skyttar. Det här var det stora Milan, men ingen ville ta en straff. Av våra fem straffskyttar var tre försvarare. Serginho, Kakha Kaladze och Alessandro Nesta klev fram den kvällen.

Vem är din favorit?
  • Cristiano Ronaldo.
  • Gareth Bale.
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2016-07-06 kl 15:52
EM 2016

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER