Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

Förlusten ändrar inget för Belgien: "Kan inte ifrågasätta allt vi åstadkommit"

Foto: SCANPIX

Direkt efter förlusten mot Italien kom kritik mot enskilda spelare. Mot Irland måste Belgien få ihop sina stjärnspelare till ett kollektiv.
- Vi kan inte låta en förlust ifrågasätta allt vi har åstadkommit, säger förbundskaptenen Marc Wilmots.

På presskonferensen efter 0-2-förlusten mot Italien i Lyon sade Marc Wilmots att det inte var läge för kritik mot enskilda spelare. Efter några minuter på podiet kom ändå några salvor - man kan kräva mer av stjärnorna som exempelvis Kevin De Bryune och Romelu Lukaku.

Några dagar senare försvarar Wilmots sin 4-2-3-1-formation.

- Du kan förlora en match, du kan förlora två matcher. Jag lämnar till andra att döma om vi har varit bra eller dåliga, men jag kommer inte att ändra min filosofi, säger han enligt AFP.

En förlust förändrar inte det som har byggts upp, menar belgaren.

- Det här är ett fyraårsprojekt, säger Wilmots.

När Irland väntar på Matmut Atlantique i Bordeaux på lördagen verkar Lukaku hänga löst. Wilmots sade det inte rakt ut, men han verkar inte vara helt nöjd med Evertonanfallarens arbetsinsats i Lyon.

- Jag vill ha mer press på motståndarnas försvar. Jag såg Rumäniens anfallare (Florin Andone) mot Frankrike. Han jobbade hårt för sitt lag. Det är viktigt, säger förbundskaptenen.

- Vissa andra anfallare har jobbat på bra under träning och kanske får sin chans.

Irland kommer stärkta av sin poäng mot Sverige (1-1), men förväntar sig att Belgien kommer att storma fram för att ta sin första seger i turneringen.

- När gruppen lottades tror jag att Belgien inte hade övervägt något annat än att sluta som sämst tvåa i gruppen, säger förbundskaptenen Martin O'Neill enligt AFP.

O'Neill tror på en tuff match. Med en gyllene spelargeneration har Belgien alla möjligheter att även få ihop ett gyllene kollektiv.

- De är möjligen den mest talangfulla gruppen av individuella spelare i den här turneringen, säger Martin O'Neill.

Publicerad 2016-06-17 kl 13:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons